Noticias Castellón
martes, 04 de octubre del 2022 | Última actualización: 21:40

Benlloch espera que les obres de la Ronda arranquen aviat per a millorar les connexions amb la ceràmica

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde agraeix a la Generalitat “tot el treball realitzat"  quatre mesos després de l'anunci de la licitació 

Castellón Información

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha valorat l'adjudicació de les obres de la Ronda Sud-oest de Vila-real, a càrrec de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que ha proposat, a través de la Mesa de Contractació, l'adjudicació de forma provisional de les obres de la Ronda Sud-oest a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les empreses Durantia Infraestructures i Corporació Europea de Serveis Capitals per 6,4 milions.

licitació ronda sud-oest5

“Fa poc coneixíem la licitació dels treballs i vam visitar la zona i ara, quatre mesos després d'aquesta resolució, el compromís de la Generalitat amb l'Ajuntament i la ciutat de Vila-real és més ferm que mai”, afirma Benlloch.

“Per a nosaltres és molt important que els treballs comencen al més aviat, ja que suposaran fer realitat un projecte que va començar a gestar-se fa més de 20 anys per a la circumval·lació urbana i la connexió viària estratègica a la comarca”, assegura.

En aquest sentit, destaca que l'actuació programada per la Generalitat permetrà millorar la connectivitat i accessibilitat a la ciutat, beneficiant especialment a la indústria ceràmica, encara que també eliminarà el pas de trànsit pesat pels carrers, augmentant la seguretat i disminuint el soroll i la contaminació en el nucli urbà.

“De tots és sabut que el sector ceràmic té un pes molt important en l'economia de tot el territori valencià, però especialment a la nostra ciutat, que juntament amb Onda i l'Alcora formen el conegut triangle en el qual major producció i moviment té el sector”, afirma, “per això, no podem permetre'ns més falta d'eficiència logística per a les empreses, ni tampoc accidents i problemes ambientals i de seguretat a l'interior de la nostra ciutat”. El primer edil agraeix a la Generalitat “tot el treball realitzat perquè aquesta ronda siga una realitat ràpid i esperem que així siga en el menor temps possible” i destaca que “amb aquesta Generalitat sí que podem comptar”.

La Ronda Sud-oest és una de les infraestructures més demandades a nivell històric a la ciutat, ja que “és un eix viari fonamental per a la millora de la qualitat de vida dels veïns”. A més de comptar amb dos carrils i sengles barres d'integració ambiental arbrades en els marges, compta amb un carril bici integrat en tota la via. Ara l'empresa haurà de presentar la documentació requerida per a fer efectiva l'adjudicació.