Noticias Castellón
viernes, 30 de septiembre del 2022 | Última actualización: 21:57

Benicarló tanca la 35ª edició del Concurs de Contes Carmen Segura anunciant els 6 guanyadors

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa destaca que "la tecnologia no ha d'estar renyida amb la capacitat per crear històries amb contingut"

Castellón Información

El Concurs de Contes Carmen Segura que organitza la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Benicarló ha arribat a la 35a edició posant en valor, un any més, el potencial i la creativitat de l'alumnat dels centres educatius de Benicarló. Amb el lema 'Els oficis tradicionals de la mar', enguany han estat 45 les obres presentades en les diferents categories, de les quals han sortit els 6 guanyadors.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit l'acte de lliurament dels premis, "un dels més entranyables dels que organitzem a l'Ajuntament, no només pel que suposa de suport i de promoció de la lectura sinó perquè els autèntics  protagonistes són els xiquets i les xiquetes de Benicarló". L'alcaldessa ha remarcat que "avui dia és difícil engrescar la joventut amb l'escriptura, quan tot va tan de pressa i les històries tenen tan poc temps de vida" però ha assegurat que "la tecnologia no ha d'estar renyida amb la capacitat per crear històries amb contingut" i els ha animat a continuar cultivant la creativitat.

Adrián Gálvez Sánchez, autor d'Una història monstruosa, del CEIP Eduardo Martínez Ródenas, ha estat el guanyador del primer premi en la categoria A (5é i 6é de Primària) en valencià. El segon premi ha estat per a Iker Soriano Sospedra, del CEIP Marqués de Benicarló, per Viatge al passat.

També en la categoria A però en castellà, els guanyadors han estat Mikel Cifre Guarch, del Col·legi La Consolació, pel conte Las perlas de la felicidad, i el segon premi ha estat per a María Fernández Coll, també del Col·legi La Consolació, per Marta, la remendadora benicarlanda.

Pel que fa a la categoria B (1r i 2n de Secundària), els guanyadors han estat Rocío Blanco Bellés, de La Salle, per Mi traje de marinero (primer premi de castellà); i Anna Álvarez Llopis, també de La Salle, per Lo que nadie sabe (segon premi de castellà). A la categoria B en valencià no s'ha presentat cap obra.