viernes, 16 de abril, 2021  |  
La campanya Vila-real + neta s’intensifica en festes i arreplega més de 200 voluminosos, la major part amb avís La campanya Vila-real + neta s’intensifica en festes i arreplega més de 200 voluminosos, la major part amb avís

- 23 mayo, 2018 -

Vicens anuncia un servei especial de poda de moreres totes les vesprades de 15.00 a 18.00 en diferents punts afectats per la caiguda... La campanya Vila-real + neta s’intensifica en festes i arreplega més de 200 voluminosos, la major part amb avís

L’increment de personal i les màquines destinades a la neteja se sumen al repartiment de fullets informatius a les penyes, la instal·lació de més WC químics i la major freqüència de buidatge de contenidors, juntament amb l’atenció d’avisosVicens ha anunciat un servei especial de poda de moreres totes les vesprades de 15.00 a 18.00 hores en diferents punts de la ciutat  haurà un equip específic

Castellón Información 

Aquestes festes patronals en honor a sant Pasqual a Vila-real han sigut les primeres en les que s’ha portat a terme com a servei ‘extra’ de neteja la campanya ‘Vila-real + neta’ que s’ha intensificat per a donar resposta a la gran activitat durant aquests deu dies de festa. D’aquesta manera s’ha posat en funcionament més maquinària i personal, destinats a ajudar a mantenir en les millors condicions la ciutat.

La regidora d’Administració Local, Anna Vicens, ha fet balanç de la iniciativa, que s’ha centrat en els llocs amb major concentració de penyes i d’activitats festives. “A més de realitzar una reunió prèvia per a establir els objectius en la que van participar ens com la Junta de Festes, les principals actuacions han sigut procedir al buidatge dels contenidors amb major freqüència, repartir fullets informatius a les penyes amb els telèfons de recollida de voluminosos i instal·lar més WC químics a les zones més conflictives per a evitar que ningú faça les seues necessitats en el carrer”, indica l’edila. Així i tot, Vicens ha recordat que la Policia Local ha multat nou persones per orinar en la via pública i a dues penyes per embrutar el carrer i no fer-se càrrec posteriorment de la neteja.

18.04.27_poda moderes Vila-realUna de les principals actuacions ha sigut la recollida de voluminosos, amb 212 moviments. “Hem rebut l’avís de 66 veïns que anaven a desfer-se d’algun element de gran grandària i s’han arreplegat altres 35 productes sense avís previ”, explica. “A més, el servei de repàs ha traslladat 111 observacions d’aquest tipus perquè l’empresa de neteja actuara, per la qual cosa es demostra la utilitat d’aquest servei”, assegura Vicens, “si no fora per aquesta iniciativa, haguera sigut molt més difícil tenir la ciutat en condicions, ja que s’han arreplegat des de neveres fins a sofàs, passant per mobiliari molt variat, com a taules i cadires i tot tipus d’elements grans”.

Per altra banda, l’edila assenyala que s’ha hagut d’intervenir en moments puntuals, a causa de “un acte vandàlic en el qual un grup de menors es va dedicar a escampar borses de brossa pel carrer” i amb motiu de la intensificació del reciclatge per penyes i veïns. “La major conscienciació en aquest aspecte ha fet que en més d’un punt de la ciutat s’haja hagut de passar fins i tot dues vegades al dia per a buidar els contenidors”. A aquestes accions se suma l’increment de maquinària i personal, amb un reforç de cinc persones i dues màquines netejadores, així com un camió recol·lector, que “han permès netejar fons en moments com la cavalcada, la xulla i en altres esdeveniments”.

Malgrat tot, Anna Vicens indica que “no tot s’ha quedat com a nosaltres ens haguera agradat i per a donar resposta als veïns, aquesta setmana s’està realitzant un baldeig per a acabar de netejar alguns carrers, com la de Santa Llúcia, Tremedal, Zumalacàrregui o l’avinguda de la Murà”.

Així mateix, i encara que és un problema al marge de les festes, la regidora informa que s’està realitzant un servei especial de poda de les moreres. “Sabem que hi ha molta gent molesta perquè els fruits cauen al sòl i es torna apegalós, per açò, totes les vesprades de 15.00 a 18.00 hores hi haurà un equip específic en zones com el camí de l’Ermita, la plaça dels Franciscans, al costat del col·legi Pius XII i en el camí de la sèquia, darrere de la Consolació, entre d’altres”, afirma. “A més de podar es netejarà, donant resposta a aquesta necessitat tan important”, conclou.

Whatsapp Telegram