miércoles, 27 de octubre, 2021  |  
El vicepresident de l’AVL participarà en la jornada en honor a Joaquim Garcia Girona a Benassal El vicepresident de l’AVL participarà en la jornada en honor a Joaquim Garcia Girona a Benassal

- 9 septiembre, 2021 -

El homenatge es celebrarà dissabte, 11 de setembre, amb conferències i teatre El vicepresident de l’AVL participarà en la jornada en honor a Joaquim Garcia Girona a Benassal

El homenatge es celebrarà dissabte, 11 de setembre, amb conferències i teatre

Castellón Información

El pròxim dissabte 11 de setembre la Fundació Carles Salvador de Benassal durà a terme una completa jornada dedicada a l’erudit Joaquim Garcia Girona, fill predilecte del poble. Una jornada que comptarà amb il·lustres personalitats com el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Joan Rafael Ramos Alfajarín i l’acadèmica Rosa M. Agost Canós.

Així, l’esdeveniment començarà a les 12 h amb la inauguració de la nova placa del carrer de l’Hostal, dedicada al poeta Garcia Girona l’any 1922 i que va ser destruïda el 1936. Ja a la vesprada, la plaça de la Mola acollirà dues conferències d’investigadors especialistes sobre l’obra de Garcia Girona. A les 18 h, Òscar Pérez Silvestre parlarà de ‘Seidia, un poema per a un país (1920)’. I a les 18.30 h arribarà ‘Del jardí d’Horaci, estudi i edició de les traduccions de Garcia Girona’, a càrrec d’Agnès Camatxo-Buj i Bartomeu Obrador-Cursach. Així mateix, a les 18.20h, entre dues ponències, Ramon París, d’Onada Edicions, presentarà la nova edició de Seidia de Garcia Girona.

La jornada finalitzarà amb l’estrena d”Un tast de Seidia’, obra de teatre inspirada en el poema èpic, a càrrec del grup Karraca Teatre.

Whatsapp Telegram