domingo, 25 de julio, 2021  |  
Alcossebre estrena l’aulari per a la formació del Cdt-Castelló amb un curs dedicat a la tófona Alcossebre estrena l’aulari per a la formació del Cdt-Castelló amb un curs dedicat a la tófona

- 1 marzo, 2021 -

Ha sigut impartit per Carlos Gutiérrez, cuiner del restaurant Casa Roque de Morella Alcossebre estrena l’aulari per a la formació del Cdt-Castelló amb un curs dedicat a la tófona

Ha sigut impartit per Carlos Gutiérrez, cuiner del restaurant Casa Roque de Morella

Castellón Información

L’edifici municipal CESAL de Alcossebre ha acollit avui el primer curs, com a seu d’aules de formació del CdT-Castelló, amb participació de professionals de l’hostaleria. El curs “Receptes i utilitats de la tòfona de Castelló” ha sigut impartit per Carlos Gutiérrez, cuiner del restaurant Casa Roque de Morella i ha comptat amb una part teòrica, en la qual s’han comentat aspectes històrics, socials i gastronòmics relacionats amb aquest tubercle i, posteriorment, una part pràctica amb l’execució de plats a base de tòfona. Els cursos, dirigits a professionals de l’hostaleria, prosseguiran durant els pròxims mesos, amb una sessió dedicada a la carxofa i les seues aplicacions, el 12 d’abril i un altre d’arrossos secs i melosos, el 10 de maig. Els professionals interessats a inscriure’s, poden fer-ho a través de la pàgina web del CdT-Castelló, seguint el procediment habitual.

La regidora del Turisme, Selene Blázquez, que ha assistit a l’inici del curs, ha destacat que “l’objectiu de l’Ajuntament és que aquestes aules faciliten la formació dels professionals de l’hostaleria del nostre municipi i d’altres pròxims, sense haver de desplaçar-se a Castelló i afavorint així la millora de la competitivitat i dels recursos”. L’objectiu de l’Ajuntament és que les aules puguen continuar destinant-se a recursos formatius reglats, per la qual cosa es realitzarà la seua homologació.

La tramitació per a fer possible aquestes aules de formació començava l’any 2016. Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre subscrivien el mes de juliol passat el conveni per a la seua posada en funcionament, cedint el consistori diversos espais de l’edifici per a albergar les aules de formació i la Generalitat Valenciana aportant 30.000 euros per a l’adequació i millora de les instal·lacions, que estaran condicionades per a acollir formacions de cuina i aula d’informàtica i projeccions.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “tenim clar que la supervivència del sector turístic –que és fonamental en el nostre municipi i a la comarca- passa per oferir eines perquè tant les empreses com els treballadors siguen més competitius. Per això, la nostra intenció és que aquestes aules del CESAL de Alcossebre es convertisquen en un motor sempre actiu de cara a la formació d’aquest sector tan important”.

Whatsapp Telegram