miércoles, 19 de enero, 2022  |  
La Gestió del PP amenaça a lAjuntament de Vila-real amb 21.5 milions d’euros La Gestió del PP amenaça a lAjuntament de Vila-real amb 21.5 milions d’euros

- 30 septiembre, 2016 -

Benlloch adverteix que en un un mes aproximadament el Jurat d'Expropiació resoldrà sobre reclamacions de 18 propietaris La Gestió del PP amenaça a lAjuntament de Vila-real amb 21.5 milions d’euros

Castellón Información

El risc derivat de les operacions urbanístiques dels últims anys de govern del Partit Popular a Vila-real amenaça en aquests moments a l’Ajuntament amb pagaments de prop de 21,5 milions d’euros. La quantitat correspon a les reclamacions presentades per un total de 18 propietaris que, en l’actualitat, estudia el Jurat d’Expropiació de Castelló, encara que el risc podria ascendir a 80 milions d’euros, segons les dades de l’auditoria encarregada pel govern municipal en 2011.

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha donat a conéixer aquest matí aquesta nova “bomba urbanística” que amenaça les arques municipals, que, avança, intentarà gestionar “cercant acords amb els propietaris per a reduir les quantitats” i amb els instruments que ofereix la nova llei urbanística valenciana (LOTUV). “En els anys en els que alguns lligaven els gossos amb llonganisses i tiraven amb pólvora de rei, el PP es va dedicar a malgastar i balafiar, sense gestionar el pla general i fent que els veïns acceptaren reserves d’aprofitament per les seues terres en lloc de pagar-los el que tocava i malgrat saber que era absolutament inviable”, denuncia el primer edil. “I era inviable”, puntualitza, “perquè si totes les reserves d’aprofitament que van fer es materialitzaren Vila-real hauria de multiplicar-se per tres”. “Venien la lluna, perquè tot eixe aprofitament no cap en la ciutat si no construïm tres barris com el de l’Hospital amb gratacels i pisos de 10 altures”, incideix l’alcalde, qui explica que els propietaris que no veuen materialitzada la reserva en un determinat temps tenen dret a reclamar el seu pagament en diners en lloc de terrenys.

Fruit d’aquesta gestió, l’auditoria urbanística elaborada en 2011 revela que existeix en l’Ajuntament un risc de 80 milions d’euros que podrien ser reclamats pels propietaris. D’ells, tal com ha revelat Benlloch, en l’actualitat existeixen reclamacions en el Jurat d’Expropiació per valor de 21.491.079 euros que s’estima que es resoldran en el termini aproximat d’un mes. “Anem a seguir treballant per protegir els interessos de tots els veïns i veïnes; però en aquest cas la discussió està en les quantitats no en el dret a cobrar”, puntualitza.

Entre els casos damunt de la taula del Jurat d’Expropiació es troben operacions com la del jardí de Jaume I, “pel qual el PP no va pagar ni euro”. En aquest cas, les reclamacions presentades ascendeixen a uns 4,8 milions d’euros, si bé l’estimació de la quantitat total que podria ser reclamada per aquesta actuació arriba als 7 milions. Un altre dels exemples és l’ocupació de terrenys per a la prolongació de l’avinguda de França, segons Benlloch, “la il•legalitat més grossa que s’ha fet a Vila-real”, per la qual existeixen reclamacions per valor de 990.000 euros. També la urbanització de la carretera d’Onda, amb 629.000 euros reclamats, forma part del paquet que estudia el Jurat d’Expropiació.

“Intentarem arribar a acords amb els propietaris, amb els instruments que, ara sí, tenim gràcies a la LOTUV, perquè aquesta bomba dels aprofitaments afecte el menys possible als ciutadans. És l’única solució que tenim de moment, encara que hem d’advertir també que pot ser no siga definitiva”, conclou l’alcalde.

Whatsapp Telegram