Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
domingo, 02 de abril del 2023 | Última actualización: 13:45

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre presenta a la ciutadania el funcionament de la Comunitat Energètica Local (CEL)

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Amb l’objectiu despertar el màxim interès entre els veïns i veïnes del municipi i se seguirà amb tallers sobre l’estalvi en la factura elèctrica i l’autoconsum

Castellón Información

Veïns i veïnes interessats a saber com funciona i formar part de la primera Comunitat Energètica Local (CEL) d’Alcalà van assistir a la presentació pública, organitzada des de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, per a conèixer millor aquesta iniciativa. El primer pas per a la seua posada en marxa s’ha realitzat des del consistori amb la cessió de la coberta de l’edifici Cesal d’Alcalà i fent-se càrrec de la instal·lació de plaques solars voltaiques, per a nodrir a aquest primera CEL.

La regidora María Agut explicava que “el nostre objectiu, en propiciar la creació d’aquesta CEL, és promoure l’ús d’energia verda i de proximitat, evitar el canvi climàtic i afavorir l’estalvi en la factura elèctrica per a la nostra ciutadania”. Aquesta instal·lació cobrirà un radi de 500 metres del Cesal pel que podrà adherir-se tot el veïnat i empreses que es troben a aquesta distància, cobrint el 100% de la generació energètica. Es calcula que, integrant-se en aquesta mena de comunitats energètiques, els usuaris poden estalviar-se fins a un 40% de la factura de la llum. Els veïns o veïnes que vulguen sumar-se, podran fer-ho integrant-se en la CEL, que comptarà amb entitat jurídica i amb un funcionament similar a una cooperativa gestionada de manera externa a l’Ajuntament.

En el cas de Alcossebre, les dificultats per a implantar una CEL són majors a causa del caràcter disseminat dels habitatges però l’objectiu del consistori és “actuar de manera anàloga a Alcalà i cedir un edifici municipal per a realitzar una primera instal·lació”, explicava Agut.

El 26 d’abril s’impartirà el taller sobre factura elèctrica i eficiència energètica i el 3 de maig es tractaran qüestions relacionades amb l’autoconsum i les comunitats energètiques, en tots dos casos a les 19.00h i en el saló de l’Associació de Jubilats d’Alcalà, a càrrec de professionals i experts de la UJI.

Advertisement
Advertisement