Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Fisabio reforça la formació investigadora de l'estudiantat de l'UJI 

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

Els tres convenis promouen la col·laboració per a realitzar pràctiques de grau, treball finals i doctorats

Mónica Pont, directora gerent de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), i Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), han signat tres convenis de col·laboració entre les dues entitats per a impulsar i enfortir la carrera investigadora dels estudiants de la Universitat a través de la realització de pràctiques formatives, treballs de fi de grau i màster i doctorats.

L'estudiantat que estiga cursant un grau o màster adscrit a l'UJI podrà realitzar pràctiques acadèmiques externes en els centres dependents de Fisabio. A través d'aquest conveni, es contribueix a la formació de l'estudiantat, complementant els seus ensenyaments amb l'adquisició de l'experiència pràctica que els facilite la inserció en el mercat de treball i que millore la seua ocupabilitat futura.

A més, també s'ha establit un programa de col·laboració per a la direcció de treballs de fi de grau (TFG) o de treballs de fi de màster (TFM) de l'estudiantat matriculat a l'UJI. D'aquesta manera, comptaran amb un tutor o tutora acadèmic per part de l'UJI i amb un tutor o tutora del centre, laboratori o unitat d'investigació de Fisabio on desenvolupen el seu treball.

D'altra banda, a través d'un tercer conveni s'impulsa el programa de doctorats per a reforçar la trajectòria dels investigadors en formació a l'Escola de Doctorat de la Universitat Jaume I. Aquest programa contempla que els doctorands i doctorandes puguen realitzar estades en Fisabio en el marc d'assajos o investigacions relacionades amb l'elaboració de la seua tesi doctoral, així com la realització del treball de recerca complet corresponent a la seua tesi, sota la direcció de personal científic i investigador d'aquesta entitat, que serà prèviament assignat per la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat.

Amb aquests tres convenis, de quatre anys de duració cadascun, Fisabio i l'UJI mantenen el seu compromís per desenvolupar de manera conjunta la investigació científica i tècnica en temes d'interès mutu, així com per promoure la innovació sanitària i biomèdica a la Comunitat Valenciana.