Noticias Castellón
miércoles, 29 de mayo de 2024 | Última actualización: 22:54

43720 gràcies

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

43720 gràcies

El primer que toca és donar les gràcies a tota eixa gent compromesa que sap que en aquestes eleccions tocava sumar i han votat a la província de Castelló a la candidatura que encapçalava Carlos Navarro al Congrés i Elsa Vilalta al Senat. Gràcies pel suport i per la confiança als i les votants i, sobretot, a la gent que ha fet campanya i que ha estat als col·legis electorals, repartint somriures enmig d'unes eleccions atípiques i amb molta calor.
Ja sé que el tòpic és que després d'unes eleccions tots diuen que guanyen, i jo que no soc de l'argumentari de partit sinó que preferisc la raó i el cara a cara, els he de dir que estic amb un sabor agredolç. Agre perquè en les nostres comarques hem estat molt però que molt prop de fer a Carlos Navarro, el metge de Tírig, diputat a Madrid, i això haguera sigut una grandíssima notícia per a tots els pobles de Castelló. A més, a més, hi ha una realitat, les nostres comarques tornen a votar més a la dreta que no a forces de centre i esquerra, i després dels avanços assolits aquests anys, la reflexió que hem de fer és profunda.

Però al mateix temps tinc un sabor dolç de saber que milers de persones confieu en nosaltres i que sabeu que nosaltres som els que plantem cara a l'extrema dreta, els que fem les polítiques valentes i que som la veu de Castelló i el País Valencià a Madrid. A pesar de les enquestes que donaven una desfeta a l'esquerra en Espanya, hem sabut sumar, amb generositat i treball i hem aguantat el colp. Sense nosaltres, ara, l'extrema dreta estaria dins del govern, i això ho sabem totes i tots. Sense la coalició Compromís-Sumar, al País Valencià els resultats hagueren sigut terribles per a l'esquerra i el valencianisme polític. Però amb la nostra espenta hem resistit molt bé i estem en condicions de fer realitat un nou govern progressista a Madrid.

Segurament d'aquestes eleccions podem dir que perd quasi tot el món, Pedro Sánchez ha deixat de ser la llista més votada, Feijóo no pot fer govern, l'extrema-dreta perd quasi vint diputats i damunt no governa. Tots perden, a excepció de la realitat plural i diversa d'Espanya, que és l'únic camí per governar i conviure junts.

A Castelló ciutat, Compromís-Sumar ens hem quedat molt prop, a sols 33 vots, de ser la tercera força política. La coalició ha sumat, i en política, això que un més un siga dos, no sempre passa. El missatge dels electors d'esquerres ha sigut clar a la capital, i ja els avise que jo, com a portaveu de Compromís, prenc bona nota. Ara han passat les eleccions i arriba l’agost, però al setembre tornarem a seure amb totes les forces d'esquerres de la ciutat per fer un front comú i aspirar a recuperar eixe govern plural, progressista, feminista, ecologista i valencianista, que tant de bé li fa a la nostra ciutat.