Noticias Castellón
jueves, 05 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

250 directors de primària i infantil de la Comunitat reunits a Castelló per a liderar el canvi educatiu amb les XII Jornades d’ADIP-PV

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

A la jornada d’obertura han assistit la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Caste

L’Associació de Directores i Directors d’Infantil i Primària del País Valencià (ADIP-PV) celebra hui i demà la dotzena edició de les jornades ‘Liderant el canvi educatiu’. Dos dies amb gran assistència i interés. I és que, durant el matí s’han reunit a l’Auditori de Castelló al voltant de 250 docents i responsables de centres educatius de la província de Castelló, amfitriona 2023 de les jornades.

El matí ha començat amb la presentació de l’acte a càrrec de Noel Manzanares Juan, presidenta d’ADIP-PV; de Francesc Mezquita Patuel, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló i Raquel Tamarit Iranzo, Consellera d’Educació. Després d’això, el Trio Ad Libitum, format per alumnat del Conservatori de Castelló, ha oferit una breu actuació que ha donat pas a la xarrada de Lucio Calleja Bachiller, Subdirector General d’Ordenació Educativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional sobre l’arquitectura curricular i els documents de programació. Després d’una breu pausa, ha sigut el torn de F. Javier Murillo Torrecilla, Director de la Càtedra Unesco Educació per a la Justícia Social de la Universitat Autònoma de Madrid, qui ha parlat sobre els projectes comunitaris i de territori, així com dels agents de canvi educatiu.

La sessió matinal ha finalitzat amb una taula redona sobre la participació activa de la comunitat educativa en la qual han participat Alfredo Mercè Valls, Cap del Servei Territorial de Castelló, docent i exdirector de centre educatiu; Francesc Mezquita Patuel, regidor d’Educació de Castelló i professor; Noel Manzanares Juan, presidenta d’ADIP-PV, docent i directora de centres de primària; Juan Francisco Fandós Griñó, coordinador d’activitats de cultura de l’Institut Valencià; Kati Cortés Gabarri, representant de la Taula del Barri de Sant Llorenç i graduada en Magisteri; Salva Sánchez Vidal, representant de les famílies i Amaia Sánchez García, representant de l’alumnat. La taula ha estat moderada per Inmaculada Sabullera Bruno, membre de la Junta d’ADIP Castelló.

La primera activitat d’aquesta vesprada ha sigut una Jam Session amb ‘Meter Band’ al parc de l’Auditori. La jornada de hui finalitzarà amb una visita cultural per la ciutat i un sopar de germanor per a crear xarxa i compartir experiències i vivències, tenint en compte que la base de la jornada parteix de la idea #femxarxa.

Demà divendres l’esdeveniment començarà amb una classe amb Don Abili oferida per l’humorista Valentí Piñot. Marta del Campp Casals, directora de l’Institut Escola La Mina de Barcelona oferirà la primera xarrada del dia sobre el lideratge distribuït i transformacional. Seguidament arribarà Teresa Melich Borràs amb ‘Capses d’aprenentatge, òbri-les i sorprèn-te’ i l’alumnat del Centre d’Educació Especial Castell Vell oferirà l’obra teatral ‘Diversansa’. La clausura de l’esdeveniment vindrà de la mà d’Alfred Remolar Franch, Director Territorial d’Educació; Miguel Soler i Gràcia, Secretari Autonòmic d’Educació; i Noel Manzanares Juan, presidenta d’ADIP-PV.