Miércoles, 19 de febrero, 2020  |  
El Premi POBLE 2019 reconeix a Manuel Abella Férriz, Núria Chabrera Ibáñez i La Panderola El Premi POBLE 2019 reconeix a Manuel Abella Férriz, Núria Chabrera Ibáñez i La Panderola

- 8 febrero, 2019 -

La gala cultural va comptar amb l'espectacular estrena de 'Quan Vila-real era un poble’ i espectacles de dança, música i màgia El Premi POBLE 2019 reconeix a Manuel Abella Férriz, Núria Chabrera Ibáñez i La Panderola

La gala cultural va comptar amb l’espectacular estrena de ‘Quan Vila-real era un poble’ i espectacles de dança, música i màgia 

Castellón Información

El vicepresident 2n de les Corts Valencianes, la directora General d’Internacionalització, el vicepresident de la Diputació, diputats autonòmics, representants de diversos municipis i l’alcalde de Vila-real, juntament amb la corporació local, van assistir a l’acte que va congregar a representants de tota la societat local

Com és habitual des de fa 19 anys, la gala del Premis POBLE va reunir tots els ingredients per a gaudir d’una vetlada d’espectacle i homenatges amb marcat accent local. Una de les cites culturals per excel·lència de la ciutat va aconseguir penjar un any més el cartell de complet i sorprendre i emocionar a tots els assistents.

Vila-real va retre homenatge a tots els ciutadans dins dels actes del 745é aniversari de la Carta Pobla. La gala va fusionar espectacle i tradicions, aspectes que ja es podien albirar en la mateixa recepció gràcies al grup de Dolçainers i tabaleters El Trull que amenitzaven l’arribada del públic amb música tradicional. Per part seua, integrants del Grup de Danses El Roser entregaven el ‘roure i llorer’ a tots els assistents.

L’acte va començar, amb un record a la història local per mitjà d’una desfilada de banderes a càrrec deu xiquets del Club de Temps de Lliure de la Consolació amb els diferents escuts que la ciutat ha tingut al llarg de la seua història acompanyats per la música dels dolçainers fins que, finalment, el Grup de Danses El Roser va pujar a l’escenari l’escut actual de Vila-real confeccionat amb flors. Un primer gest al qual el públic va respondre amb aplaudiments que, al seu torn, van donar pas a la resta d’espectacles de la gala cultural.

El primer dels plats forts de l’espectacle arribava amb l’actuació de l’Escola Municipal de Dansa. Seguidament i de forma molt àgil, Yunke -un dels millors il·lusionistes del panorama internacional- irrompia en escena per a delectar a tots els presents amb varis dels seus números de màgia més recents.

Després de les espectaculars passades del mag Yunke, va arribar el moment de rendir tribut als homenatjats d’enguany. El primer a recollir el Premi Poble, del vicepresident de la Diputació, Vicent Sales, va ser el director del centre públic d’educació especial La Panderola, Vicent Esteve. A continuació, Alejandro Font de Mora, vicepresident de les Corts, va ser l’encarregat d’entregar el guardó a Núria Chabrera Ibáñez. Finalment, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, va entregar el premi a Manuel Abella Férriz.

La gala va tornar a girar la seua mirada a la tradició local més entranyable en la seua recta final. El director de l’esdeveniment Juanjo Clemente, que des d’un principi va donar a conéixer la trajectòria dels guanyadors, va presentar la següent part de l’espectacle. L’estrena de l’obra ‘Quan Vila-real era un poble’, música de Rafael Beltrán i lletra d’Antoni Pitarch. La peça composta per a cor mixt a quatre veus va ser interpretada per la Coral Sant Jaume. En finalitzar, el director de la coral, Alfredo Sanz, va dirigir uns gestos de complicitat i gratitud als autors de l’obra, davant l’aplaudiment de l’auditori.

El fermall d’or va arribar amb la interpretació de l’Himne a Vila-real, tot un clàssic de l’espectacle i que servia com a colofó final d’una cita en la qual les emocions i el més profund orgull per Vila-real i per les nostres gents marcaven un any més una nova edició dels Premis POBLE.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *