Noticias Castellón
domingo, 25 de febrero de 2024 | Última actualización: 09:03

Vistabella organitza les jornades de la Tòfona del 23 al 25 de febrer

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament de Vistabella del Maestrat ha programat les XVI Jornades de la Tòfona, que se celebraran del 23 al 25 de febrer, com a revulsiu turístic per a mostrar un dels seus valors naturals més volguts.Les jornades arrancaran en el matí del divendres 23 amb el curs Gestió de plantacions per a la producció de la tòfona negra. Impartirà el taller l'Estació Experimental Agrària de Vila-real. Ja a la vesprada tindrà lloc la projecció del documental 'Los cazadores de trufa'. En finalitzar hi haurà taula redona i 'picaeta' amb el president de Trufcas, Alejo Nebot Gozalbo, i l'enginyer forestal especialitzat en tòfona José Ibáñez Varela. Serà en l'Antiga Presó.

Les jornades arribaran al seu equador el dissabte amb la visita a una plantació i la recollida de tòfona. La participació és gratuïta però implica inscripció prèvia. L'eixida serà a les 10 hores en la plaça del Dau. És necessari acudir amb cotxes. A la mateixa hora arrancarà el taller d'espart en l'Antiga Presó, que repetirà sessió al migdia per a totes les persones inscrites.A la vesprada obrirà les seues portes el mesó de la tapa trufada i del vi amb la música de dj's locals en el Casal Jove.

La festa s'estendrà fins a la nit en coincidir amb el carnestoltes en la tasca El Forn. Així mateix, la tasca El Forn patrocina i atorgarà un premi a la millor disfressa individual i col·lectiva.

Les XVI Jornades de la Tòfona arribaran a la seua fi el diumenge 25. A partir de les 12 hores, darrere de l'església, tindrà lloc el concurs de gossos tofoners. El certamen comptarà amb modalitat infantil (fins a 16 anys) i adult. Atzeneta Cooperativa patrocina el primer premi, l'Ajuntament de Vistabella el segon i el tercer guardò, i Professional.dog donarà un detall a tots els classificats.El mateix emplaçament és el triat per a l'última de les activitats: el concurs de la tòfona més gran i la més menuda.

L'Ajuntament de Vistabella patrocinarà els premis d'aquest certamen que posarà punt i final a un dels esdeveniments més representatius de l'hivern.Les inscripcions per a totes les activitats que requerisquen de sol·licitud de plaça prèvia estan obertes fins al 23 de febrer a les 14 hores en el propi Ajuntament, en el telèfon 964389007 o en el correu electrònic turisme@vistabelladelmaetrat.es.