Jueves, 4 de junio, 2020  |  
Els carrers de Vila-real s’inunden de música amb la XXVI Trobada Comarcal de Bandes Els carrers de Vila-real s’inunden de música amb la XXVI Trobada Comarcal de Bandes

- 20 octubre, 2019 -

L'acte, que ha estat organitzat per la Diputació de Castelló, ha comptat amb la participació d'una totalitat d'onze 11 col·lectius Els carrers de Vila-real s’inunden de música amb la XXVI Trobada Comarcal de Bandes

L’acte, que ha estat organitzat per la Diputació de Castelló, ha comptat amb la participació d’una totalitat d’onze 11 col·lectius 

Castellón Información

 Vila-real ha acollit aquest dissabte la XXVI Trobada Comarcal de Bandes, un esdeveniment que ha estat organitzat per la Diputació Provincial de Castelló. L’acte ha gaudit de la participació d’onze col·lectius integrats en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). 

Així doncs, les bandes han recorregut els carrers de la localitat fins concloure l’acte en un concert conjunt a la Plaça Major. L’esdeveniment també ha comptat amb la presència de la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, qui ha posat el colofó a una intensa jornada.

La jornada ha començat al matí amb la 51a Assemblea General Ordinària de la FSMCV, acte que ha reunit durant tot el dia el Auditori de Vila-real a representants de les 554 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El lema de la jornada ha sigut  ‘La il•lusió de sempre, la clau del futur’.

La Trobada, que ha comptat amb gran presència de públic, ha comptat amb 11 bandes de la Plana Baixa: Unió Musical d’Alfondeguilla, Unió Musical Artanense d’Artana, Filharmònica de Borriana, Unió Musical Eslidense d’Eslida, Unió Musical San Felip Neri de la Llosa, Societat Unió Musical Santa Cecília de Moncofa,Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó, Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó, Unió Musical Santa Cecília de Xilxes i Unió Musical La Lira de Vila-real.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la importància de les bandes de música perquè “formen part del moviment cultural associatiu més important de l’Estat”. En aquesta línia, Sanz ha subratllat la rellevància del treball que realitzen en tots els pobles, “una labor cultural, educativa, social, que afavoreix la participació i la convivència”.

La diputada provincial de Cultura ha recordat que, precisament, la seva primera reunió com a responsable de l’àrea va ser reunir-se amb la federació provincial de les bandes de música per a escoltar les seves propostes. De fet, ja es va avançar en el seu moment que per a 2020 es modificaran les bases de subvencions i es pretén potenciar el Certamen Provincial de Bandes. 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *