Domingo, 31 de mayo, 2020  |  
Vila-real suspén les festes de Sant Pasqual i el PP proposa que el pressupost es destine a fer front a la pandèmia Vila-real suspén les festes de Sant Pasqual i el PP proposa que el pressupost es destine a fer front a la pandèmia

- 8 abril, 2020 -

El Consell Rector s’ha reunit telemàticament i ha decidit cancel·lar els festejos de maig per emergència sanitària per la Covid-19 Vila-real suspén les festes de Sant Pasqual i el PP proposa que el pressupost es destine a fer front a la pandèmia

El Consell Rector s’ha reunit telemàticament i ha decidit cancel·lar els festejos de maig per emergència sanitària per la Covid-19. La decisió, adoptada per unanimitat, s’elevarà també al ple municipal per a la seua ratificació. Els populars proposen també traslladar el festiu del mes de maig en les festes de setembre

Castellón Información

consell rector festes Vila-real telemàtic

 

L’Ajuntament de Vila-real ha celebrat de forma telemàtica la reunió del Consell Rector de Festes amb l’objectiu de tractar la proposta plantejada per l’equip de govern de suspendre les festes de Sant Pasqual del pròxim mes de maig, atesa l’emergència sanitària per la Covid-19. El Consell Rector de Festes, que compta amb representació dels grups municipals i de la Junta de Festes, a més de la Commissió, ha decidit cancel·lar-les.

L’ens ha aprovat per unanimitat la proposta del regidor delegat de Festes, Diego A. Vila, per a la suspensió de les celebracions patronals previstes del 15 al 24 de maig. L’òrgan, format per representants dels grups municipals i de la Junta de Festes, s’ha reunit de manera telemàtica, sota la presidència de l’edil de Festes.La decisió, adoptada per unanimitat, s’elevarà també al ple municipal per a la seua ratificació, tal com ha apuntat el regidor.

Vila ha agraït tant a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes com als grups polítics la seua “comprensió i col·laboració” a l’hora d’adoptar aquesta decisió amb el consens de totes les parts i ha destacat que “en aquest moment la prioritat ha de ser superar aquesta crisi sanitària i ajudar a les famílies i l’economia per a, entre tots, tirar avant”.

Segons ha apuntat el regidor de Festes, el transcurs de la reunió s’ha acordat valorar en les pròximes setmanes la possibilitat de traslladar a una altra data el festiu del dilluns 18 de maig,que s’havia decretat en caure el 17 de maig, dia del patró Sant Pasqual, en diumenge. També s’ha plantejat la possibilitat que alguns actes de les festes de maig que no se celebraran es puguentraslladar als festejos desetembre, com la cavalcada de festes o l’homenatge a la reina i dames de fa 25 i 50 anys, encara que l’edil de Festes ha remarcat que totes aquestes propostes encara s’han d’estudiar.

Vila ha conclòs assenyalant que “confiem que el mes de setembre puguem ja retrobar-nos amb les nostres tradicions i celebrar les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, encara que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia i sempre seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i de les administracions competents”.

Els populars proposen també traslladar el festiu del mes de maig en les festes de setembre

El Partit Popular de Vila-real ha proposat hui a l’equip de govern destinar els diners que anaven a costar les festes de Sant Pasqual, prop de mig milió d’euros, es destinen a ajudar als veïns de Vila-real dins de la lluita contra el coronavirus.

Una vegada s’ha decidit anul·lar les festes patronals del mes de maig, el portaveu dels populars, Héctor Folgado, ha proposat hui “destinar el cost de les festes que no es podran celebrar a accions per a fer front a la pandèmia”.

Folgado també ha proposat que el festiu local (que enguany era el dilluns 18 per coincidir Sant Pasqual en diumenge) es trasllade a setembre, durant la celebració de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Héctor Folgado ha recordat que “estem davant una situació extraordinària i cal prendre decisions extraordinàries” i ha recordat que “no cal deixar a cap veí de Vila-real pel camí d’aquesta greu crisi”.

Per al popular, “el primer és atendre la crisi sanitària i el segon posar en marxa plans d’ocupació i econòmics, centrats en pimes i autònoms, perquè puguen fer front a la situació de crisi econòmica provocada pel Covid.

El PP ha tornat a oferir la seua experiència a l’equip de govern i ha oferit lleialtat institucional i unitat perquè “entre tots es prenguen les millors solucions”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *