viernes, 21 de enero, 2022  |  
Vila-real aprova l’ampliació de la plantilla dels Serveis Socials amb el contracte de trenta treballadors Vila-real aprova l’ampliació de la plantilla dels Serveis Socials amb el contracte de trenta treballadors

- 12 noviembre, 2021 -

La mesura ha comptat amb el vot a favor de tots els grups polítics menys Vox que considera que el consistori s'endeutarà Vila-real aprova l’ampliació de la plantilla dels Serveis Socials amb el contracte de trenta treballadors

La mesura ha comptat amb el vot a favor de tots els grups polítics menys Vox que considera que el consistori s’endeutarà

A.K.Herrando/Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat la proposta de la regidoria de Serveis Socials que s’ha portat hui a ple extraordinari. Tots els grups polítics han votat a favor amb el vot en contra de Vox per iniciar el contracte programa en el qual Conselleria d’Igualtat Polítiques Inclusives destinarà 1.700.000 euros a la ciutat. Per la resta, el consistori aportarà prop dels 230.000 euros per complir amb la nova llei “històrica” de Serveis Socials que qualifica aquests serveis com “essencials” i que “passa d’una llei obsoleta en el que es veia com caritat a ser un dret subjectiu de totes les persones” segons assegura la regidora de Serveis Socials, Sílvia Gómez.

Per aquest motiu, s’incrementara la plantilla com a mínim amb onze treballadors socials, 2,5 psicòlegs o pedagogs, tres educadors socials, tres tècnics integradors socials, un agent d’igualtat, una promotora d’igualtat, dos assessors jurídics i deu personal d’administració. Gómez també ha recalcat que encara que “ens espera un 2022 complicat en recursos humans, farem el possible per agilitzar les bosses de treball“.

Aquesta proposta no ha convençut a Irene Herrero que ha votat en contra i assenyala: “En Vox votem en contra perquè amb aquest contracte baixem les arques municipals perquè l’Ajuntament ha de fer front al 25% de les despeses”, una despesa que ha nominat com “nou despilfarro del consistori” i que no hauria d’afrontar perquè “els Serveis Socials són competència de Conselleria i hauria de fer-se càrrec del 100”. Afirmació que no ha agradat a l’alcalde, José Benlloch, que recorda que si són competència municipal i a més “no són ni renunciables”, pel que aconsella a la regidora informar-se millor. L’alcalde torna a tildar a Vox de “dir mentides que fan molt mal” i el sorprén la hipocresia d’Herrero qui en l’últim ple va acusar el consistori d’ignorar les cues de la fam i ara vota en contra d’una mesura que les evitaria, encara que, “són inexistents a Vila-real” com destaca Benlloch.

Per altra banda, des de Ciutadans voten a favor perquè, tal com explica la regidora Natalia Gil, “és una mesura urgent” encara que “lamentem que Conselleria no aporte la totalitat de l’import, això si seria ficar a les persones en primer lloc”. “La no cobertura del 100% de la quantia, suposa un problema en ajuntaments sobreendeutats com el nostre” i considera que el contracte de quatre anys és un “parche” perquè quan passe aquest temps, el consistori s’haurà de fer càrrec de totes les despeses.

Maria Fajardo, des de Compromís per Vila-real i Adrian Casabó, del Partit Popular s’han mostrat més d’acord amb aquesta mesura que és “una llei innovadora i premiada per organismes europeus per fer que els Serveis Socials siguen considerats un dret subjectiu, llei que ens fa avançar per garantir que ningú es quede fora” recalca Fajardo i recorda que “la majoria de treballadors socials tenen treballs pocs estables perquè depenen de si hi ha pressupost o de qui governa” pel que lleis com aquesta també consoliden la seua estabilitat laboral.

I segons la portaveu de Compromís, “amb aquesta llei els Serveis Socials es queden al mateix nivell que l’educació i la sanitat“. Per últim, Adrian Casabó, ha qualificat la proposta d’una “notícia positiva” que “millorarà els serveis pels veïns i veïnes que ho estan passant més malament”. A més, si considera que siga competència municipal i de fet, és “més interessant que es faça des de l’Ajuntament perquè som l’administració més pròxima”.

Finalment, Benlloch ha agraït la col·laboració dels grups que han votat a favor per dur aquesta mesura endavant i felicita a tots perquè “estic segur que, estiga qui estiga en el govern, respectaran els Serveis Socials perquè fan d’aquesta una ciutat millor”.

Whatsapp Telegram