Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 15:03

Vila-real salda més de 4,7 milions d’euros a proveïdors en dos mesos

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Vila-real avança en el compliment del Pla especial de liquidació de pagaments pendents anunciat per la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, i que l’equip de govern ha implementat des de l’arrancada d’aquesta legislatura amb la finalitat de posar-se al dia en el compliment d’obligacions amb proveïdors, funcionaris així com amb els propietaris afectats per sentències dels empastres urbanístics heretats de l’etapa del PP. En el marc d’aquest pla especial, la Regidoria d’Hisenda ha comptabilitzat més de 4,7 milions d’euros pagats a proveïdors en els dos últims mesos el que, en paraules de Sabina Escrig, “evidència que estem preocupats i ocupats a complir amb els nostres proveïdors, la majoria d’ells autònoms, xicotetes empreses, moltes d’elles locals, que sabem que necessiten aquests diners”. Escrig ha reiterat les disculpes pels retards i s’ha compromés a “continuar treballant per a agilitzar en la mesura que siga possible la liquidació d’aquests endarreriments”.

La regidora d’Hisenda ha recordat que “des que en 2011 va entrar a governar aquest equip de govern, la nostra prioritat ha sigut sempre la defensa del nostre i el pagament als nostres proveïdors, una màxima que sempre ha reiterat l’alcalde, José Benlloch”. La “tempesta perfecta” dels últims mesos, amb el retard a aprovar el pressupost, el minvament d’ingressos per les bonificacions d’impostos a comerç i hostaleria, l’impacte de les mesures de suport a l’economia local per la covid i ara els efectes de la Guerra d’Ucraïna, entre altres qüestions com les dificultats de personal en el consistori, han motivat retards en els pagaments que aquest pla especial pretén solucionar.

“Estem fent tot el possible per liquidar els pagaments pendents i endarreriments sense descurar el dia a dia de pagaments municipals”, insisteix Sabina Escrig qui detalla que des del 17 de juny la xifra de factures de proveïdors abonades per l’Ajuntament de Vila-real ascendeix a 4.725.260 euros. D’aquesta quantitat, 600.000 euros són pagaments endarrerits i la resta relacions ordinàries. A més, en el pròxim Ple ordinari s’abonaran altres 100.000 euros més de factures endarrerides, amb el que “ens quedarà un paquet d’una mica més d’un milió d’euros pendent que intentarem liquidar amb la major agilitat possible, sempre sense deixar de complir amb les obligacions del dia a dia”.

La regidora d’Hisenda ha reiterat que la voluntat de l’equip de govern és pagar com més prompte millor, malgrat totes les dificultats, i per això la mateixa Escrig va anunciar a la fi de juliol un Pla especial per a agilitzar l’abonament d’al voltant de 3 milions d’euros en pagaments pendents a proveïdors, propietaris afectats per les últimes sentències i empastres urbanístics del PP i als funcionaris. Uns diners que l’equip de govern ha pogut obtindre a través dels romanents de 2022 “perquè hem sigut responsables i prudents a l’hora de garantir la prestació de serveis davant els sobrecostos i perquè hem prioritzat la despesa renunciant al que no era urgent ni imprescindible en aquest moment”.

D’altra banda, l’equip de govern també continua fent front a la factura dels “empastres urbanístics” i aquest mateix mes d’agost ha aprovat diversos expedients de suplements de crèdit entre els quals s’inclouen 639.000 euros per a pagaments pendents per sentències urbanístiques heretades de l’etapa del PP. “Una llosa que pesa sobre els comptes municipals i a la qual ens va condemnar el Partit Popular amb la seua mala gestió i que ha tingut un impacte ja de més de 35 milions d’euros en els últims anys i el que per desgràcia encara ens queda per vindre”, conclou Escrig.