Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Vila-real reforça els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits en el terme municipal

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

En el nucli urbà es realitza un control dels embornals, per ser possibles focus a causa de l'acumulació d'aigua 

Castellón Información

L'Ajuntament de Vila-real reforça les accions preventives per a evitar els focus de mosquits davant la pujada de les temperatures amb l'arribada de la temporada estival. Així, l'activitat de control que l'empresa adjudicatària del servei du a terme durant tot l'any, s'intensifica en aquesta època amb revisions i tractaments més específics en els focus detectats en terrenys de competència municipal. L'empresa Laboratoris Lokímica està ja treballant en l'aplicació d'un producte larvicida en diferents punts on es localitza activitat de mosquits.

En el nucli urbà, s'està realitzant un control dels embornals, per ser possibles focus a causa de l'acumulació d'aigua. Així mateix, en la zona rural es duen a terme tasques de monitoratge i tractament en basses, així com en arquetes. També s'estan revisant basses soterrades i s'efectua un tractament en la zona rural amb un producte específic respectuós amb el medi ambient,

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, apunta que “amb l'arribada de la calor, i després de les pluges d'aquesta primavera, s'incrementa el risc d'aparició de focus de mosquits i per això hem accentuat els tractaments en el terme municipal, especialment en les zones que presenten una major problemàtica”. En aquest sentit, també s'està reforçant l'actuació en les àrees més pròximes al riu Millars, com per exemple la zona de Molí Nou, entre altres punts.

Cal assenyalar que, en el cas del mosquit tigre, la població va directament relacionada amb l'augment i repetició de pluges, que propicien unes condicions molt favorables per a la seua reproducció. Amb tot, tal com recorda el regidor de Serveis Públics, també és important que els particulars prenguen una sèrie de precaucions per a evitar la presència de focus en propietats privades. Així, és important evitar els recipients situats en espais a l'aire lliure susceptibles d'emmagatzemar aigua com a plats davall dels tests, cendrers, regadores, cubs o pitxers.