Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 19:55

Vila-real recolza la protecció dels drets de la infància i l'adolescència en contextos migratoris

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat celebra el congrés internacional: 'Una mirada comparada i aportacions des de la investigació' durant les jornades del dilluns i el dimarts

Este matí ha donat inici al Congrés Internacional sobre la protecció dels drets de la infància i l'adolescència en contextos migratoris denominat'Una mirada comparada i aportacions des de la investigació'. El congrés està organitzat per la Càtedra de la Infància i Adolescència de la Universitat Politècnica de València i patrocinat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Se celebra en la Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real (BUC) durant els dies 21 i 22 de novembre.

Han assistit a la inauguració de l'acte la directora General d'Infància i Adolescència de la Generalitat ValencianaRosa Moler; la tinent alcalde, Silvia Gómez; el director de la Càtedra d'Infància i Adolescència i present de la Xarxa d'Universitats per la Infància i l'AdolescènciaVicente Cabedo i ha participat a través de videollamada el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla Roma. Així mateix, també ha estat present l'alcaldessa de Borriana i Esther Meneu, la regidora de servicis socials.

El congrés s'emmarca amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real amb un objecte d'estudi centrat un públic vulnerable com són els xiquets i xiquetes en situació de migració. A la Comunitat Valenciana van arribar en 2015 un total de 45 xiquets mentres que en 2018 van arribar 945 xiquets. Cal destacar que, de les xiques no es tenen dades.

Per la seua banda, Silvia Gómez ha comentat com han gestionat des de Vila-real l'arribada de xiquets i adolescents a la ciutat amb motiu de la guerra d'Ucraïna. "La primera cosa que vam fer quan sabíem que venien va ser crear una oficina municipal per a la guerra d'Ucraïna, amb la col·laboració de Creu Roja. I vam habilitar l'alberg municipal per a tindre les seues necessitats bàsiques cobertes. Des de servicis socials es va treballar moltíssim la protecció dels drets d'estes persones i garantim que estigueren escolaritzats i que tingueren accés a les activitats municipals".

Així, doncs, el Congrés acollirà quatre taules redones amb ponents d'alt nivell. I serà demà dimarts a les 12:30 la conferència de clausura de la mà de l'expresident del Comité Europeu de Drets socials del Consell d'Europa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí