domingo, 17 de octubre, 2021  |  
Vila-real presenta projectes de millora dels polígons de l’estació, les connexions amb la ronda i la carretera d’Onda Vila-real presenta projectes de millora dels polígons de l’estació, les connexions amb la ronda i la carretera d’Onda

- 31 enero, 2021 -

Tenen un valor global de 731.463 euros i l’objectiu és que l'aportació local als plans de l’IVACE siga mínima per la situació econòmica municipal  Vila-real presenta projectes de millora dels polígons de l’estació, les connexions amb la ronda i la carretera d’Onda

Il·luminació amb leds, millora de voreres i una  façana vegetal al clúster agroalimentari i a la segona fase de la carretera d’Onda i les connexions amb la ronda, el més urbà dels tres projectes i façana vegetal, construcció de voreres, asfaltat i enllumenat. Tenen un valor global de 731.463 euros i l’objectiu és que l’aportació local als plans de l’IVACE siga mínima per la situació econòmica municipal 

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real prossegueix amb el pla de reindustrialització local amb l’objectiu de modernitzar i millorar la competitivitat dels polígons industrials de la ciutat, obtenint recursos i finançament d’altres administracions. Per a això, la Regidoria de Territori presenta tres nous projectes de millora industrial a la convocatòria d’ajudes de l’Ivace que, amb un valor global de 731.463 euros, permetran actuar en tres zones estratègiques del desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l’entorn de l’estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d’Onda. 

“El pla de reindustrialització local ha fet importants passos en els últims anys, amb una inversió pròxima als 2,5 milions d’euros en la millora de cinc polígons industrials, amb finançament de l’Ivace”, assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que la convocatòria d’ajudes del 2020 va ser anul·lada per la Generalitat amb motiu de la covid-19. En aquella convocatòria, l’Ajuntament de Vila-real va presentar 10 projectes per valor de 3,2 milions d’euros. 

“En aquests moments, hem de ser conscients de la realitat que vivim i les dificultats econòmiques que travessem a Vila-real, a conseqüència fonamentalment de l’urbanisme del PP, que ens ha obligat fins i tot a no poder aprovar el pressupost de 2021. Per això, i tenint en compte que el sostre d’ajudes de l’Ivace en aquesta convocatòria és de 200.000 euros per projecte, presentem actuacions que no excedisquen molt aquesta quantitat, de manera que el desemborsament municipal siga el mínim”, detalla Obiol. “Les circumstàncies i l’herència del PP ens obliguen a ser extremadament cauts i responsables, però sense renunciar de cap manera a continuar millorant els polígons i la competitivitat dels nostres sectors econòmics”, agrega.

En aquesta nova convocatòria, Territori actuarà sobre tres àrees d’especial interés estratègic per al desenvolupament de la ciutat. La primera d’elles es refereix a la zona de l’entorn de l’estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d’un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats delimitats pels carrers Dones del Magatzem, Ana Nebot i Camí Vell de Borriana, sobre els quals l’Ajuntament vol actuar amb la implantació d’il·luminat tipus led en tota la superfície, inclòs el pas subterrani del carrer Furs de València, i completar els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres als carrers Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem, on s’inclourà també una façana vegetal en el camí rural del marge est del vial. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb una inversió prevista de 200.000 euros. “Emprendrem una important millora en tota la zona, tant en vials principals com transversals, amb el principal objectiu de millorar la seguretat i condicions d’aquest polígon, on comptem amb una cooperativa històrica de cítrics, un comerç agrari i també amb l’empresa pionera d’inserció sociolaboral de la Fundació Manantial per a la producció de xampinyons, Vilamico”, apunta Obiol, qui recorda que s’està treballant també des del punt de vista urbanístic per a convertir aquesta zona en “un espai d’oportunitats per a la indústria agroalimentària”. 

El segon projecte que prepara Territori donarà continuació a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d’Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l’AP7 i l’avinguda d’Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, està prevista una inversió de 243.926 euros per a la instal·lació d’enllumenat led que millore la seguretat en la zona, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs. D’aquesta manera, s’actuarà sobre l’eficiència energètica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgística i viària d’un polígon de referència per a la indústria local. 

El tercer dels projectes que concorren a les ajudes de la Generalitat afectarà l‘àrea industrial Sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí de Betxí, on s’inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí d’Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. L’àrea afectada per l’actuació abasta 2,3 milions de metres quadrats, amb un pressupost de 287.537 euros, amb la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat, entre d’altres. “Del que es tracta és de donar continuïtat a la ronda Sud-oest en les connexions amb tres rotondes que s’estan construint en una infraestructura clau per al futur de Vila-real”, agrega Obiol, qui valora el projecte com el més “urbà” dels tres que opten a les ajudes.

Whatsapp Telegram