Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Vila-real presenta 221 actes en les festes amb més seguretat de la història i dues novetats

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde i la cort de les festes desgranen el llibret en honor a Sant Pasqual l’any del 750 aniversari de la fundació de la ciutat. El Mesón del Porrat i la pirotècnia en la Murà, entre les novetats de la setmana de celebracions

El Gran Casino de Vila-real ha acollit aquest migdia la presentació de la programació oficial d’actes en honor a Sant Pasqual en la que es convertirá en la setmana de festes més segura de la història. En total, 221 activitats formen part d’un llibret que han presentat conjuntament l’alcalde, la regidora de Festes i el president de la Junta de Festes davant la reina de 2024 i la seua cort d’honor de l’any que la ciutat celebra el seu 750 aniversari.

Entre les novetats d’enguany figuren la ubicació del Mesón del Porrat en el jardí de Jaume I, que obrirà el divendres, i la primera edició de La Crida Fest, també divendres a partir de les 17 hores. Primer, davant de l’Auditori Rafael Beltrán Moner, tindrà lloc la lectura del pregó, i a continuació les actuacions de La Freska i els dj locals Marc Villanova i Geri Hawks.

L’alcalde ha traslladat la seua confiança a la Junta de Festes per la introducció de nous actes que “esperem tinguen éxit i, si no, no passa res, és prova/error”. “Si s’estableixen acabarem convertint-los en una tradició”, ha indicat després que la reina de les festes, Belén Ramos Cabedo, i les dames Anna Llorens Jordà, Iris Honrubia Asensio, Inma Reolid Sánchez, Aroha Mollar Gurillo, Ainhoa Carmona Camisón i Silvia Bellido Mas portaren ous a Santa Clara per a demanar bon temps durant les festes.

Les representants de la festa repartiran els exemplars del llibret aquest dimecres de matí i vesprada. En aquesta ocasió, la Junta de Festes ha editat 9.000 còpies d’una programació que també està disponible en versió digital i que pot descarregar-se a través de QR.

A banda dels 221 actes i la instal·lació de punts violeta en Els Mundina els dos caps de setmana per tal de marcar la “tolerància zero a les agressions sexuals”, l’alcalde ha incidit en un reforç “més gran que mai” d’agents i controls per la coincidència de la setmana gran amb els partits de Primera Divisió programats a La Ceràmica amb el Real Madrid i el Sevilla.

Per la seua banda, el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, ha demanat “respectar a qui li toca treballar, respectar els horaris i molt de coneixement i germanor” i la regidoraha agraït l’esforç de totes les persones que han treballat durant mesos en la confecció del programa d’actes.