miércoles, 19 de enero, 2022  |  
La comissaria de Vila-real comptarà amb unes instal·lacions modernes, espaioses i ben comunicades La comissaria de Vila-real comptarà amb unes instal·lacions modernes, espaioses i ben comunicades

- 1 octubre, 2021 -

El municipi de la Plana és un dels més segurs de l'entorn amb una disminució  del 10% de criminalitat La comissaria de Vila-real comptarà amb unes instal·lacions modernes, espaioses i ben comunicades

El municipi de la Plana és un dels més segurs de l’entorn amb una disminució  del 10% de criminalitat

A.K.Herrando/Castellón Información

Vila-real ha celebrat el patró de la Policia Nacional, Sants Àngels Custodis, en l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia. A l’acte, on han assistit l’alcalde del municipi, José Benlloch, l’alcaldessa de Borriana, Maria José Safont i part de la corporació municipal com és la regidora de Seguretat, Sílvia Gómez.

En l’esdeveniment, Benlloch ha tornat a reivindicar la necessitat de la futura comissaria del segle XXI de la Policia Nacional. El projecte, encara sense data establida, compta amb una parcel·la de 8.000 metres quadrats i ja té reservats 8 milions d’euros dels pressupostos. De fet, el regidor d’ Urbanisme, Emilio M.Obiolesta tramitant la modificació d’usos del sòl que necessitem per a poder cedir la parcel·la de 8.000 metres al Ministeri de l’Interior. Un tràmit que esperem poder tindre llest a final d’any. A partir d’ací, el Govern haurà de procedir a la redacció del projecte i, posteriorment a la seua execució”.

La comissària “és una necessitat” segons paraules de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, qui, en l’acte celebrat a Castelló pel mateix motiu, ha valorat la futura construcció que “és una aposta decidida del Ministeri de l’Interior i de l’Ajuntament de Vila-real”. La materialització de la tan demandada comissaria pareix que va ben encaminada, ja que “els avanços administratius realitzats en l’últim any fan que siguem molt optimistes” assegura Ten. Pel que, “comptar amb unes instal·lacions modernes, espaioses i ben comunicades és una gran aposta per un municipi com Vila-real”.

L’alcalde ha recordat el paper de la Policia Nacional en l’història de Vila-real, amb quatre dècades de treball (des de 1978), en el que han treballat en casos com els crims del Vora Riu o el Villarreal-Liverpool del 2016 amb 380 efectius desplegats, la gestió de les denúncies, la vigilància dels carrers o la renovació dels DNI i passaports. També ha destacat que Vila-real és ara “un dels municipis més segurs del nostre entorn” i així ho demostren les dades amb el descens del 10% de la criminalitat respecte al mateix trimestre de l’any 2019. Un treball conjunt de la Policia Local i la Policia Nacional que permet que la ciutat siga cada volta “més integradora i segura”.

En la seua intervenció, D.Pedro Ortin Soria, ha recordat als morts per la Covid-19 i a tots els afectats de la pandèmia i ha reconegut que poder tornar a celebrar el patró, després de dos anys, és un “motiu d’alegria, optimisme i confiança” perquè a poc a poc “podrem tornar a la normalitat”. A més, ha volgut fer un especial agraïments a tots els agents de la Policia Nacional que no han deixat de servir a la societat, des dels homes i dones de la Brigada Ciutadana, la Brigada Local científica, la Brigada Local de la Policia Científica o els funcionaris de la gestió administrativa. A més, ha fet valdre la feina dels agents pel seu “servei públic” i la resolució de problemes de violència de gènere, delits d’odi, assetjament a menors o estrangers sense papers víctimes d’explotació sexual i laboral. Ortin ha assegurat que la Comissaria de Vila-real continua renovant la seua plantilla des d’agost amb la incorporació de quinze nous agents que vénen des de l’escola d’Avila i tenen Vila-real com primer destí o els sis agents que estan completant el seu període de pràctiques.

Pel que fa als reconeixements, l’inspector-cap José María Piñero Alfaro, cap de la Brigada Local d’Estrangeria, el sotsinspector de Seguretat Ciutadana Vicente Mateo García, i l’agent de Policia Judicial José Luis García Vela, hui han rebut la medalla amb distintiu blanc per la seua trajectòria professional. També ha sigut reconeguda l’Agrupació de Regants Pla Redó, en la persona de Pascual Usó Vilar.

Whatsapp Telegram