Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 20:44

Vila-real oferirà un lloc de treball com a conserge de col·legi a 23 persones desocupades majors de 30 anys

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament ampliarà la plantilla en escoles gràcies al programa d’ocupació Avalem Experiencia que farà possible l’aplicació dels protocols de prevenció per la COVID-19. El projecte arrancarà el pròxim 1 de desembre i aviat s s’incorporaran els beneficiaris d’un altre pla d’ocupació, el programa Emcorp, per a emprar a 11 persones majors de 30 anys en el departament de Serveis Públics. Economia també ha tramitat la sol·licitud per a optar a una nova convocatòria del pla Avalem Joves

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real reforçarà la plantilla de conserges i personal auxiliar en els col·legis de la ciutat a través del programa d’ocupació ECOVID 2020, inclòs en el pla Avalem Experiència, que oferirà una eixida laboral a 23 persones desocupades majors de 30 anys que han perdut el seu treball a conseqüència de la conjuntura derivada de la pandèmia. La Regidoria d’Economia ha obtingut una subvenció de 248.000 euros de la Generalitat Valenciana per a poder desenvolupar aquest pla, amb una duració de sis mesos.

El regidor responsable de l’àrea, Xus Madrigal, ha assenyalat que “l’Ajuntament de Vila-real ha obtingut pràcticament el 100% de la quantitat econòmica sol·licitada per a aquest programa d’ocupació, que complirà una doble funció: d’una banda, oferir una eixida laboral a persones que s’han perdut el seu treball a conseqüència de la crisi sanitària i que en aquest moment veuen el seu futur amb molta preocupació; i d’altra banda, donar resposta a les necessitats sorgides en els col·legis de personal auxiliar i de consergeria per a fer possible l’aplicació dels protocols de prevenció per la COVID-19 i col·laborar en tot el possible amb l’administració autonòmica per a un desenvolupament correcte i segur de l’activitat escolar”.

Amb una subvenció de 248.000 euros per part de la Generalitat, el programa ECOVID 2020-Avalem Experiència arrancarà el pròxim 1 de desembre, reforçant l’aposta de l’Ajuntament per la creació d’ocupació i oportunitats. Una estratègia que, unida a l’esforç d’empresaris, autònoms i teixit econòmic de la ciutat, ha convertit a Vila-real a la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, en aquests dies s’incorporaran els beneficiaris d’un altre pla d’ocupació obtinguda per la Regidoria d’Economia. Es tracta del programa Emcorp, amb una inversió de 126.000 euros, per a emprar a 11 persones majors de 30 anys en el departament de Serveis Públics. La Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament que sufragarà 117.000 euros mentre que el municipi només haurà d’aportar 8.750 euros.

D’altra banda, el departament d’Economia també ha tramitat la sol·licitud per a optar a una nova convocatòria del pla Avalem Joves, per a menors de 30 anys, amb el qual es preveu donar una oportunitat laboral a unes 12 persones durant un any. La quantitat sol·licitada per l’Ajuntament és de 330.000 euros, dels quals el consistori aportaria 51.500 euros. En aquest cas, la intenció de l’equip de govern és crear un equip de joves per a treballar en el disseny de projectes que permeten aprofitar les oportunitats que suposarà l’arribada de fons de la Unió Europea en els pròxims mesos.