domingo, 9 de mayo, 2021  |  
Vila-real llança un concurs de vídeo perquè els joves consciencien del perill de les relacions afectives tòxiques Vila-real llança un concurs de vídeo perquè els joves consciencien del perill de les relacions afectives tòxiques

- 24 marzo, 2021 -

El ‘I Certamen Igualtat i Acció’ és per a joves de 13 i 14 anys que difondran vídeos de menys d'un minut a través... Vila-real llança un concurs de vídeo perquè els joves consciencien del perill de les relacions afectives tòxiques

Vila-real llança el ‘ I Certamen Igualtat i Acció’ de la mà de Xavi Manzanet i els joves de 13 i 14 anys podran enviar els seus vídeos de menys d’un minut on conscienciaran sobre les relacions afectives tòxiques i sobre el perill de compartir continguts de caràcter sexual. El termini finalitza el 15 i hi haurà fins a tres premis valorats en 450 euros i un sorteig

Castellón Información/S.N.

La pandèmia ha posat el focus més encara la comunicació digital, i encara que l’ús de les noves tecnologies s’ha estés a tots els rangs d’edat, els joves són els principals consumidors i difusors de contingut en aquest mitjà i moltes vegades és un referent del que a conductes.Aprofitant aquesta ‘conjuntura’, la Regidoria d’Igualtat de Vila-real ha volgut continuar amb la seua programació dins del Març de les Dones i llança de la mà del comunicador i creador audiovisual Xavi Manzanet, el I Certamen Igualtat i Acció, un concurs de vídeo en les xarxes TikTok, Facebook i Instagram stories perquè els joves demostren la seua creativitat i poder de conscienciació sobre el perill de compartir continguts de carácter sexual en vídeos virals de menys d’un minut.

La regidora d’Igualtat, Rosario Royo, ha assenyalat que la laformació i l’educació sempre ha tingut un paper fonamental “Si la potenciem i la treballem tenim moltes possibilitats de tindre la batalla de la igualtat guanyada”, apunta. Ha recordat els nombrosos programes d’èxit als centres escolars de la ciutat com Bésame 2.0, Teatre de Caixóo Com quedem?.“Tot això ha fet que la nostra joventut estiga més formada en igualtatperòha arribat el moment de reinventar-se i traslladar-se al mitjà en el qual es mouen i en el seumateix llenguatge i ho fem amb aquesta proposta. Hem detectat que al voltant dels 13 o 14 anys s’estan formant ja noves relacions i volem que nasquen en igualtat i que siguen relacions saludables”, apunta.

El concurs està adreçat a joves de 3r i 4t curs d’ESO i pretén que aborden en aquests microvídeoscom les relacions saludables no necessiten cap xantatge ni demostració d’amor. “La pornografia està a l’ordre del dia i moltes vegades es llancen imatges de forma inconscient que tenen un ús perillós que atempta contra la imatge de les persones menors”, afegeix Royo.

Xavi Manzanet per la seua banda ha detallat que el concurs tindrà com a incentiu la possibilitat de guanyar un premi en metàl·lic, amb tres categories.Millor vídeo, que serà elegit pel jurat professional i en el qual es valorarà la creativitat i també el nivell de conscienciació, dotat de 200 euros. El Premi del Públic, que serà el més votat en xarxes i que estarà valorat en 150 euros i el Segon Premi, de 100 euros. “Tots tenen un mòbil i coneixen de sobra les potencialitats creatives d’aquestes plataformes, sobre de TikToki en vídeos de menys d’un minut poden mostrar la realitat de les relacions afectives saludables”, ha detallat. També tindran la possibilitat de participar en el sorteig d’un telèfon mòbil i un arc de llum.

Format

Manzanetha especificat que el vídeo ha de tindre una duració de menys d’un minut, i estar gravat en format vertical, tal com és habitual en aquestes plataformes. Es podran enviar fins als 15 de maigper correu a televisioclar@gmail.com o per whatsapp al 699582343i el gènere és totalment lliure, com també l’idioma, que pot ser valencià o castellà.

“Anirem compartint-los en les xarxes socials d’Igualtat mentre dura la votaciói quan acabe el procés entregarem els premis en un acte adequat a la situació sanitària”, ha explicat Manzanet. Per la seua banda, la regidora d’Igualtat ha insistit que la col·laboració amb el professorat i el sistema educatiu és fonamental, per això se’ls ha fet partícips de la incitativa i els hem passat un vídeo explicatiu del projecte perquè també es treballe a les aules i fem a poc a poc una ciutat més lliure de violència de gènere i desigualtat, ha conclòs.

 

Whatsapp Telegram