miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
‘La Vila-real del s. XXI’ aborda com serà la ciutat en el futur, que reptes afronta per millorar i com creixerà ‘La Vila-real del s. XXI’ aborda com serà la ciutat en el futur, que reptes afronta per millorar i com creixerà

- 25 noviembre, 2021 -

Nou ponents "de luxe" entre els que participen l'alcalde Benlloch i el president Martí participen en la celebració ‘La Vila-real del s. XXI’ aborda com serà la ciutat en el futur, que reptes afronta per millorar i com creixerà

Nou ponents “de luxe” entre els que participen l’alcalde Benlloch i el president Martí participen en la celebració

Castellón Información

Vila-real Informació ha celebrat una jornada anomenada ‘La Vila-real del s. XXI‘ en la que s’ha tractat el futur de la ciutat amb ponents de primer nivell. Les seues intervencions, molt enriquidores, han servit per a donar a conèixer el que serà Vila-real en el futur i sobretot, els reptes que afronta.

Per començar, Pascual Broch, enginyer tècnic agrícola i President de la Comunitat de Regants de Vila-real, ha posat en valor l’alqueria tradicional i “nostra” en l’agricultura, sobre tot, des de la pandèmia. Simón García, advocat especialista en urbanisme i coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vila-real ha explicat que entre les oportunitats que ens ofereix el territori, considerem que en la zona nord de Carrefour hi ha oportunitats per al sector terciari, zones industrials que estan degradades que donarien oportunitats per a replicar el que hi ha ja en la zona sud.

Rafael Moner, catedràtic del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, ha afirmat que “hem d’invertir en capital humà, en formació. És una bona inversió que contribuïa al creixement de l’economia i la creació de riquesa”. I afegeix: “Vila-real està preparat per a la revolució del servei i els treballs del futur”. José María Segarra, Director Comercial de Porcelanosa Grupo, qui ha tratat la vessant industrial ha afirmat que el model econòmic de futur de Vila-real ha d’apostar per la gent de casa, que veja que té la seguretat de veure un futur ací, en el seu entorn”.

En el segon bloc ‘Salut, serveis socials i sostenibilitat, bases fonamentals de l’Estat de Benestar’, Miquel Rovira, gerent del Departament de Salut de la Plana ha assenyalat que “en Vila-real anem cap a una població més envellida que necessitarà recursos sanitaris d’atenció a les malalties cròniques”. Per altra banda, Pilar López, cap tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real, ha assegurat que des de l’ajuntament es treballa per situar a la persona com eix del model dels Serveis Socials.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

El diputat Ignasi Garcia ha destacat, per la seua banda, que Vila-real “te aigua per a donar i regalar” i que deu de servir de epicentre junt amb l’area de La Plana de diversificació de l’aigua en tota la provincia. També ha tingut paraules, com a president de Reciplasa que el fem es un dels grans problemes de la localitat: “Penseu que el 10% del pressupost municipal está destinat al tractament del fem”, ha sentenciat.

El president de la Diputació provincial ha agraït a la localitat de Vila-real la seua solidaritat amb la resta de la província, que ha permés poder donar ajuda als municipis del interior. Martí també ha posat l’accent en el treball dels mitjans de comunicació que, com a Vila-real Informació, dediquen tots els seus esforços per mantindré informada a la ciutadania, i a més participen en la difusió de l’educació i la cultura

Per altra banda, l’alcalde de Vila-real ha destacat que la ciutat mira al futur i al segle XXI, sense oblidar el que ha aprés, però amb l’habilitat d’invertir i afrontar nous reptes com: la diversificació Econòmica, la Asistencia social, les dotacions de serveis, la formació i les noves tecnològics.

Arranca la jornada ‘La Vila-real del segle XXI’ per celebrar el cinqué aniversari del diari ‘Vila-real Informació’

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario