Jueves, 1 de octubre, 2020  |  
Castellón Información i Vila-real Informació celebren la seua primera tertúlia especial per sant Pasqual Castellón Información i Vila-real Informació celebren la seua primera tertúlia especial per sant Pasqual

- 14 mayo, 2018 -

Diverses personalitats de la política, la cultura, el món agrari i la festa s’han apropat a la Comunitat de Regants i han intervingut en... Castellón Información i Vila-real Informació celebren la seua primera tertúlia especial per sant Pasqual

Nombroses personalitats del de la política, la cultura i el món agrari i la festa s’han apropat a la seu de la Comunitat de Regants

Castellón Información/S.N.

IMG_4078Castellón Información i Vila-real Informació han engegat hui la tertúlia especial amb motiu de les festes de sant Pasqual a la seu de la Comunitat de Regants. El director del diari, Ximo Tirado, ha conduït el programa aquest matí amb uns invitats d’excepció; Jose Antonio Rodríguez, Rafa Ortega, Pascual Broch, José Luis Serrano, Luis Bolumar, Mari Parra, Santi Cortells, la reina i dames de festes de 2018.

Poc després de les 12.00 ja estaven ocupant els seus llocs en la seu de la Comunitat de Regants de Vila-real i ha donat inici a la tertúlia amb la salutació de director, Ximo Tirado, que ha presentat als primers tertulians, José Antonio Rodríguez i Rafa Ortega, Pascual Broch, a més de membres de l’equip de redacció, Rafa Mezquita i Soumaia Nejjar que per a començar ha fet un breu balanç del primer cap de setmana de les festes patronals de sant Pasqual que ha tingut com actes destacats el pregó d’obertura, la cavalcada d’ahir i un jove frit de 20 anys, la vesprada del dissabte havent de ser traslladat a l’Hospital de la Plana. Pel que fa a la climatologia, han destacat els forts vents, sobretot durant la nit del dissabte.

Pasqual Broch, membre de la Comunitat de Regants, ha destacat en la seua intervenció que l’any que vinent l’entitat complirà 150 anys i està preparant un programa d’activitats per a visibilitzar la seua tasca i els seus edificis, monuments i bens de natura agrícola entre la ciutadania i en el món de la política. Broch ha assegurat que la campanya agrícola està salvada pel que fa al reg fins al mes de novembre, encara que farà calor i ha destacat que el riu Millars és un dels més aprofitats del món i és per això que en aquesa zona no s’està patint com a altres. També ha esmentat que els cítrics han assolit preus dignes en aquesta campanya però que el sector agrícola de la zona ha de diversificar-se en altres cultius alternatius i de tipus més exòtic com els caquis, alvocats i festucs.

IMG_6160Per la seua banda, l’expert José Antonio Rodríguez ha abordat el tema de l’Educació a la Comunitat i ha lamentat que el conseller Vicent Marzà està governant sense escoltar al conjunt de la societat, “ ja que els pares hui dia no poden elegir la llengua vehicular en la qual educar als seus fills”. Ha apuntat que s’estan fent les reformes més dures ara per a deixar les més ‘suaus’ en l’any que queda fins a les eleccions i que així no afecte els resultats- dels seus fills. El President del Consell d’Administració del diari, José Luis Serrano, ha parlat de la situació a Catalunya i de la investidura del president de Catalunya al Parlament.
També ha participat l’artista castellonenc Luis Bolumar que ha parlat del seu últim treball artístic, que està exposat a la seu de la Comunitat de Regants, ‘Miradas rasgadas’ i que està oberta al públic de l’11 al 20 de maig, de 18 a 21 hores. La mostra, que ès un tribut a la figura de la dona com un ésser que dóna la vida, i en la qual destaca l’ús del color està tenint molt d’èxit. El mateix pintor, que també treballa amb gravats i ceràmica, ha parlat de la seua obra i trajectòria. El director del col·legi Pintor Gimeno Barón, Rafa Ortega, ha participat també i donat compte de les novetats del col·legi, a més de valorar l’ús de les xarxes i altres elements informàtics. També ha indicat que la jornada de portes obertes ha sigut molt exitosa i que pràcticament totes les aules s’acaben completant.

Han visitat la tertúlia la directora general d’Internacionalització de la Conselleria d’Economia Sostenible, Maria Dolores Parra, i el regidor de Tradicions i Normalització Lingüística, Santi Cortells, ambdós de Compromís per Vila-real. La primera ha destacat els últims viatges de la delegació valenciana a el Japó i la Xina. “Veure’m com a única dona entre tants homes i a més estant embarassada crec que és un gran pas”, ha indicat. Parra ha assegurat que el Brexit no ha afectat l’economia valenciana i que les exportacions continuen en dades positives. “Quan es faça efectiu, potser comproven que no és per a tant i que en Regne Unit prefereixen pagar un poc més per seguir consumint productes valencians de qualitat”, ha assenyalat. Per la seua banda, Cortells ha remarcat el pes de les tradicions en les festes patronals que es fan presents en quasi tots els actes com és el cas dels Gegants o El Trull, que participaren ahir en la Cavalcada, Així mateix ha contat que des de les àrees que condueix s’estan estudiant altres iniciatives i projectes perquè siguen unes festes més inclusives i que els veïns, independentment de les seues creences o origen, se senten part d’elles i les gaudisquen.

I per últim, per a posar el fermall d’or, la reina i les dames de 2018, Cristina Pesudo, Gemma Font, Andrea Ayén, Gloria Manrique i Lydia Estepa han participat en la tertúlia explicant com han viscut aquests primers dies de festa. Han esmentat actes com l’obertura de la festa, la visita a la dona i l’home més majors de Vila-real i la Xulla d’aquesta nit, que gaudiran en la penya La Merla, on degustaran carn feta al forn. També s’han tractat temes com la indumentària, el procés d’elecció de les teles i com s’han organitzat els estudis i el treball per poder dedicar el 100% del seu temps a les festes.

IMG_1171

Finalment ens han visitat el vicepresident de les Corts, Alejandro Font de Mora, el portaveu del PP de Vila-real, Héctor Folgado, i el regidor Carlos Gil, que no han tingut temps d’intervenir però que ens han promés que demà si estaran amb nosaltres.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *