Noticias Castellón
jueves, 02 de febrero del 2023 | Última actualización: 15:02

L'Hospital la Plana de Vila-real serà el primer amb una 'Casa de Naixements' públic a la Comunitat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Així ho anuncia Mònica Álvaro qui també explica que la violència obstètrica s'inclourà en la Llei valenciana de Salut

A.K.H/Castellón Información

La diputada de Compromís a les Corts i vila-realenca, Mònica Álvaro, ha anunciat aquest matí a la ràdio pública que l’Hospital de la Plana de Vila-real serà el primer que inclourà una casa de naixements pública, una institució que es vol generalitzar per a ajudar “a un part aïllat del ritme frenètic d’un hospital”. Una dotació que comptarà amb una partida en el pressupost de 2022, que s’aprovara aquest mes i el que considera que és una “molt bona mesura” pel que es mostra positiva d’aquest avanç. També explica que aquest hospital ha sigut escollit per les bones dades en naixements naturals i el nom reduït de cesàries. Així i tot, considera que hauria d’haver-hi una casa de parts en cada hospital públic per tindre “la tranquil·litat i intimitat que no tens en un paritori”.

Per altra banda, Mònica Álvaro assegura que “encara que no és una pràctica generalitzada, continua sent preocupant si el 34% de les dones considera que l’ha patit” pel que entén les crítiques del personal sanitari valencià que creuen que se’ls ataca, però recorda que els metges en Catalunya reconeixen que aquest problema existeix, de la mateixa manera que ho fan les matrones.

A més, ha explicat que el seu grup junt amb PSPV i Unides Podem presenten una esmena per incloure la violència obstètrica dins de la Llei de Salut valenciana, per combatre aquest tipus de violència i d’aquesta manera, treballar des del personal sanitari. Encara que l’inclouran en la llei de salut, creu que “no va ser un error voler incloure-la en la Llei de Violència de Gènere”. Álvaro recorda la importància d’aquestes mesures, ja que la mateixa ONU va condemnar a Espanya per violència obstètrica i els estudis demostren que el 34,8% de les dones senten que han partit violència obstètrica i el 84% creu que no han estat ben informades. Un tema que preocupa a les dones i per fi es parla d’un assumpte que era tabú.

Què és una casa de parts?

Les cases de part són centres que ofereixen una atenció a l’embaràs i part de les dones en espais alternatius als hospitals, però amb totes les garanties sanitàries que requereixen. En aquests centres, les dones compten amb un entorn tranquil, adequat, adaptable a les seues necessitats i desitjos durant el part i on els i les matrones són els principals proveïdors de les cures

La Casa de Partos de La Plana, un proyecto pionero en la Comunitat que la pandemia ha trastocado como prioridad