Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 20:21

Vila-real encara el Nadal amb campanyes de prevenció d'accidents i consum d'alcohol i drogues

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local intensifica els controls per a garantir la seguretat

La Policia Local de Vila-real encara el Nadal amb campanyes especials per a garantir la seguretat dels vila-realencs i les vila-realenques. Després del dispositiu especial de la Uceco per al control dels joguets en venda en els establiments locals, que s'ha saldat amb nou denúncies, la unitat de Trànsit, en col·laboració amb la DGT, ha posat en marxa una nova campanya de prevenció d'accidents i consum d'alcohol i drogues, tot coincidint amb els dies previs al Nadal i les habituals celebracions d'empresa.

En la campanya de Joguets segurs, la unitat Uceco de la Policia Local de Vila-real ha inspeccionat una dotzena de comerços de la localitat, així com els diferents llocs instal·lats en la recent fira de Santa Caterina, per a controlar les condicions dels joguets a la venda i garantir la seguretat dels menors en les festes nadalenques. A conseqüència d'aquestes inspeccions, s'han interposat nou denúncies i s'han retirat de la venda productes com làsers, pistoles, polseres, ninots o jocs diversos, que incomplien tots ells la normativa vigent. En la seua majoria, les intervencions han vingut donades per la manca de l'etiquetatge obligatori en castellà, així com del marcatge CE de conformitat europea i falta d'informació de l'importador/distribuïdor. També s'han intervingut làsers per risc de mal ocular i pistoles i revòlvers per incomplir l'ordre de 29 de juliol de 1978 sobre tinença de joguets que poden ser confosos amb armes de foc.

Quant a la campanya de prevenció d'accidents per consum d'alcohol i substàncies al volant, la unitat de Trànsit intensificarà els controls durant tota la setmana, fins a l'11 de desembre. “Els estudis demostren que l'increment dels controls en èpoques específiques com els dies previs al Nadal porta aparellat una disminució de la sinistralitat en les vies urbanes i interurbanes. Hem de ser responsables i conscients que l'única taxa 100% segura és 0 i evitar que persones que hagen begut o consumit substàncies agafen el cotxe, per la seua seguretat i la de tots i totes”, valora la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.