miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
L’Ajuntament de Vila-real tramita més de 500 certificats digitals per a realitzar gestions online L’Ajuntament de Vila-real tramita més de 500 certificats digitals per a realitzar gestions online

- 31 mayo, 2020 -

A causa de la crisi sanitària i la limitació de l'atenció presencial s'ha multiplicat la necessitat de fer tràmits de manera telemàtica L’Ajuntament de Vila-real tramita més de 500 certificats digitals per a realitzar gestions online

A causa de la crisi sanitària i la limitació de l’atenció presencial s’ha multiplicat la necessitat de fer tràmits de manera telemàtica

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha emés més de 500 certificats digitals des que es va declarar l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19, segons ha anunciat la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca.

L’edil ha explicat que abans que s’adoptaren les mesures extraordinàries per les crisi sanitària, l’ajuntament emetia una mitjana d’un certificat electrònic al dia. “En aquests moments estem realitzant una mitjana de 30 certificats al dia” detalla la regidora, qui recorda que el certificat digital permet identificar a les persones, a través d’Internet, i poder realitzar tràmits administratius en qualsevol moment des d’un dispositiu electrònic.

Per a evitar cues i assegurar que es compleix amb el distanciament social, el consistori duu a terme aquesta atenció, amb cita prèvia, i amb totes les mesures d’higiene establides per les autoritats sanitàries per a protegir a la ciutadania i als propis treballadors municipals.

Quant als motius de les sol·licituds per a obtindre el certificat inicialment eren principalment per a la tramitació d’un ERTE, les ajudes a autònoms, mentre que en aquests moments, la majoria s’acosta a l’ajuntament per a obtindre el certificat electrònic per a poder realitzar el tràmit de sol·licitud per a l’escolarització dels seus fills.

Cal recordar que el decret de l’estat d’alarma va suposar el tancament del consistori a l’atenció presencial i l’habilitació de 12 línies telefòniques, en el número habitual del consistori 964 547 000-des de les 8.00 fins a les 20.00 hores-per a poder donar resposta a les necessitats ciutadanes de manera àgil i segura. Al llarg de tot aquest temps el servei ha atés més de 12.000 trucades: el gruix de les consultes a la centraleta municipal, un 51% es van derivar als seus corresponents departaments-principalment Policia Local i Serveis Socials- i la resta van ser consultes derivades de la crisi sanitària. “El servei de l’ajuntament mai ha estat paralitzat, els tècnics han estat realitzant tràmits des del propi consistori o amb teletreball”, assenyala la regidora.

També s’ha donat un increment de les persones que s’han acostat a l’edifici municipal en els últims dies. “En els primers dies de l’estat d’alarma i amb les limitacions de mobilitat pel confinament la mitjana diària de ciutadans que s’acostaven a les dependències de l’Ajuntament era com a màxim de 10 persones. En aquests últims dies la xifra ronda les 80 persones diàries”, conclou l’edil.

Whatsapp Telegram