Noticias Castellón
miércoles, 01 de febrero del 2023 | Última actualización: 12:02

Vila-real serà seu de la jornada 'Ocupa't amb nosaltres' per abordar els processos inclusius de gènere

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

La jornada està organitzada per Koopera i Fundació Tots Units i es farà en la Casa dels Mundina

Castellón Información

La Casa dels Mundina de Vila-real acollirà dijous que ve 19 de setembre la jornada ‘Ocupa't amb nosaltres’, amb l'objectiu d'abordar els processos inclusius de gènere, especialment els vinculats a la inserció laboral. Es tracta d'una iniciativa de la cooperativa social Koopera i la Fundació Tots Units, que compta amb el suport de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, dependent del Ministeri d'Igualtat.

La jornada, en la qual també participaran l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, es desenvoluparà a través de diverses taules de diàleg en les quals prendran la paraula “dones participants del programa, representants de les administracions estatal, autonòmica i local, així com entitats socials i empresarials”, tal com apunten des de l'organització.

La inauguració serà a càrrec del president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter; la responsable de Relacions Institucionals i Igualtat d'Oportunitats de la xarxa social Koopera, Nieves Ramos; el subdirector general de programes de l'Institut de la Dona, Luis Simó i el regidor d'Economia de l'Ajuntament de Vila- real, Xus Madrigal.

A partir de les 9.30 hores s'iniciaran les diferents taules de debat, que arrancaran amb una titulada ‘Les dones comptem: mecanismes clau per a l'èxit en el procés d'inserció laboral de la dona’, en la qual participaran, entre altres, la gerent de la Fundació Tots Units i directora de Formació i Inclusió de la xarxa social Koopera, Charo Castelló.

Una altra de les taules de diàleg abordarà ‘L'ocupació com a factor fonamental d'inclusió: apoderament i autoestima després de l'educació, formació i ocupació’, i comptarà amb la participació de responsables d'empreses d'inserció com Integras Tú i Reciplana Recuperacions, entre altres.

Al llarg del matí, també s'inaugurarà l'exposició ‘Upcycling en femení’, que es podrà veure durant diversos dies a la Casa dels Mundina, i després d'un breu descans, el debat final abordarà el suport de les administracions als programes d'inserció laboral de les dones sota el títol: ‘No estem soles, comptem amb l'administració: polítiques de suport i compromisos institucionals per al foment dels processos inclusius de gènere’. En aquesta taula intervindrà el subdirector general de programes de l'Institut de la Dona, Luis Simó; María Such, directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Comunitat Valenciana; Rocío Briones, directora general d'Ocupació i Formació de Labora-Servei Valencià d'Ocupació i Formació; i Rosario Royo, regidora d'Igualtat de l'Ajuntament Vila-real.

Finalment, la clausura de la jornada serà a càrrec del president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter, i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch.