domingo, 18 de abril, 2021  |  
Vila-real aprova la suspensió de llicències al carrer Riu Segura per a garantir el sòl per al projecte del quart IES i l’EOI Vila-real aprova la suspensió de llicències al carrer Riu Segura per a garantir el sòl per al projecte del quart IES i l’EOI

- 23 febrero, 2021 -

El Ple aprova per unanimitat la sol·licitud d'ajudes a l’Ivace per modernitzar les àrees industrials de la carretera Onda, entorn de l'estació i... Vila-real aprova la suspensió de llicències al carrer Riu Segura per a garantir el sòl per al projecte del quart IES i l’EOI

La sessió ratifica per unanimitat la sol·licitud d’ajudes a l’Ivace per a la modernització de tres noves àrees industrials. L’Ajuntament presenta tres projectes per valor de 731.463 euros per a millorar les infraestructures en el clúster agroalimentari, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i un tram de la carretera d’Onda

Castellón Información/S.N.     

Vila-real ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de subvenció a l’Ivace per al desenvolupament de tres nous projectes de millora i modernització d’àrees industrials per valor global de 731.463 euros a l’entorn del’estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d’Onda. També s’han ratificat dues declaracions institucionals: la primera en suport a l’atur nacional del sector primari que tindrà lloc demà dimecres, mentre que la segona és una declaració de tots els partits contra la violència, la intolerància i el lliure exercici de l’acció política. 

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que des de 2018, en el marc del Pla de reindustrialització municipal, s’han desenvolupat projectes per valor de 2,5 milions d’euros per a la modernització i millora de la competitivitat en cinc polígons, amb l’ajuda de l’Ivace. En aquesta nova convocatòria de 2021, l’Ajuntament “presenta tres projectes per a, dins de les possibilitats econòmiques municipals, que són limitades a causa dels més de 30 milions d’euros que portem pagats per l’urbanisme del PP, intentar dur a terme les màximes millores possibles amb la mínima aportació municipal”. Els tres projectes de modernització i millora d’infraestructures afecten una superfície de tres milions de metres quadrats.

Un dels projectes, tal com ha detallat el regidor de Territori, es refereix a la zona de l’entorn de l’estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d’un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats, sobre els quals l’Ajuntament vol actuar amb la implantació d’il·luminat tipus led en tota la superfície, inclòs el pas subterrani del carrer Furs de València, i completar els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb una inversió prevista de 200.000 euros. El segon projecte donarà continuïtat a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d’Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l’AP-7 i l’avinguda Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, està prevista una inversió de 243.926 euros per a la instal·lació d’enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs.

El tercer dels projectes que concorren a les ajudes de la Generalitat afectarà l’àrea industrial sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí Betxí, on s’inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. L’àrea afectada per l’actuació afecta a2,3 milions de metres quadrats, amb un pressupost de 287.537 euros, per a la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat, entre altres.

Suspensió de llicències al carrer Riu Segura i el seu entorn

El Ple ordinari també ha aprovat, amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, lasuspensió de llicències al carrer Riu Segura i el seu entorn. El regidor de Territori ha recordat que un dels reptes del PGOUde 1994 és la connexió de la ciutat amb el paratge protegit del Millars i aquesta zona és, ara com ara, “pràcticament l’única finestra oberta que queda entre la ciutat i el riu”. Obiol remarca que el Pla Rector d’Ús i Gestió del paisatge protegit del Millars afavoreix aquest tipus de connexió entre el paratge i la ciutat, en una zona que l’equip de govern considera prioritària. Amb la suspensió de llicències durant dos anys es pretén “afavorir el debat sobre el desenvolupament d’aquesta zona i obrir la porta a la pròxima arribada de fons europeus per a fer possibles noves dotacions”. Aquestes dotacions, com ha explicat l’alcalde, José Benlloch, amb posterioritat serien per a completar els 15.000 metres quadrats de terrenys dotacionals educatius per al futur quart IES i també l’Escola Oficial d’Idiomes, en el que seria un recinte polifuncional“Ja fa temps que treballem en aquest sentit i encara que estem preparant tots els tràmits i informes per a lliurar-los a la Conselleria, l’última paraula recau en ells i no és projecte definitiu” ha apuntat.

En la sessió també s’ha donat llum verda a dues declaracions institucionals: la primera en suport a l’atur nacional del sector primari que tindrà lloc demà dimecres, mentre que la segona és una declaració de tots els partits contra la violència, la intolerància i el lliure exercici de l’acció política així com en defensa de la democràcia i el pluralisme polític. La majora dels grups, a excepció, de Vox han recolzat la proposta del 8M, però que no s’ha pogut convertir en declaració institucional.

La petició de reduir l’IVA de les perruqueries al 10% de Cs ha tirat endavant.El grup també ha presentat altra en la qual sol·licitava l’eliminació de l’IVA de les mascaretes FPP2que ha sigut desestimada.

El PP de la ciutat ha elevat una proposta per a aprovar el Pla Activa d’ajudes a tots els sectors afectats per la Covid-19 que ha sigut tomada i la formació ha elevat altra per a declarar l’obra del nou ambulatori de Torrehermosaurgent que també s’hi ha desestimat.

Compromís ha elevat una proposta per a l’abolició del tràfic de dones i la prostitucióque ha sigut aprovada i també una per la llibertat d’expressió, amb motiu de l’empresonament de Hàsel, que tampoc ha sigut aprovada i que ha servit perquè els grups exposen el seu punt de vista respecte al què és llibertat d’expressió, els límits i la democràcia.

Per últim, Vox també ha elevat una proposta per a col·laborar en l’execució eficaç d’una estratègia nacional de vacunació que s’ha tombat.

Whatsapp Telegram