Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

Vila-real amplia el conveni amb Cadastre per a millorar les prestacions a la ciutadania

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

Qualsevol persona que necessite realitzar tràmits o sol·licitar informació sobre els seus béns, podrà fer-ho a través de l'oficina municipal

Els veïns i les veïnes de Vila-real ja no hauran de traslladar-se fins a Castelló de la Plana per a tramitar les qüestions relacionades amb la gestió cadastral de les seues terres. L'Ajuntament de Vila-real acaba de signar un conveni de col·laboració amb la Direcció General del Cadastre que amplia les atribucions de l'oficina municipal a les finques de naturalesa rústica. D'aquesta manera, qualsevol persona que necessite realitzar tràmits o sol·licitar informació i assessorament sobre els seus béns, podrà fer-ho a través de l'oficina municipal del Cadastre.

“L'Ajuntament de Vila-real ofereix serveis de gestió i informació cadastral, en col·laboració amb la Direcció General del Cadastre, des de l'any 1998. Quasi 25 anys que han demostrat que la proximitat que ofereix l'atenció municipal és un valor clau per a facilitar a la ciutadania la comprensió i tramitació de qüestions que solen ser farragoses i complicades. Estem molt satisfets del funcionament del servei i volem continuar avançant per aquesta línia; per aquest motiu, renovem ara el conveni amb la Direcció General del Cadastre per a incorporar a l'oficina municipal les gestions sobre béns rústics”, detalla el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. El conveni de 1998 tan sols contemplava els béns de naturalesa urbana, per la qual cosa, amb el nou acord, la gestió cadastral dels vila-realencs i les vila-realenques sobre qualsevol de les seues propietats podrà realitzar-se a l'oficina municipal.

“El nostre objectiu és que l'Ajuntament, com a administració més pròxima, siga l'actor principal de contacte i assessorament en matèria cadastral; una qüestió que influeix enormement en la gestió tributària i no sempre és fàcil d'entendre per a la ciutadania. L'equip de l'oficina municipal del cadastre, coneixedor del territori i molt pròxim a la realitat local, ofereix un tracte més sensible per a facilitar la comprensió sobre valoracions, superfícies o influència en els impostos dels temes cadastrals, així com alternatives a l'hora de presentar reclamacions o ajornar els pagaments, per exemple”, argumenta Obiol. “Un valor de proximitat i eficàcia en la gestió que volem continuar impulsant”, puntualitza.El conveni permet als serveis municipals l'accés prioritari a les bases de dades cadastrals, amb l'objectiu de millorar la gestió tributària, i els habilita per a la tramitació d'expedients d'alteracions jurídiques (canvis de titular) i d'alteracions físiques i econòmiques (segregacions, agrupacions, divisions, reformes/ampliacions/obris noves), tant de béns urbans com, per primera vegada, rústics.

A més, en tots dos tipus de propietats, els serveis municipals també s'encarregaran de les notificacions d'alteracions, de requeriments d'informació a la ciutadania quan s'observen discrepàncies o de corregir errors en domicilis o cartografia, entre altres qüestions. En el marc de la renovació de l'acord, es manté també el Punt d'Informació Cadastral. “Un servei que té una enorme incidència en situacions diverses per a la ciutadania com ajudes socials, tramitació d'escriptures, herències o ajudes agrícoles”, conclou Obiol.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí