Noticias Castellón
domingo, 14 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:06

José Benlloch renuncia al seu càrrec com a regidor d'Hisenda en l'Ajuntament de Vila-real

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Xus Madrigal, regidor de Serveis Públics assumirà el càrrec i prendrà el relleu de l'alcalde

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch ha anunciat hui que renúncia al seu càrrec com a regidor d'Hisenda a l'Ajuntament. A causa de la situació actual a la ciutat, Benlloch ha decidit delegar les seues obligacions en l'àrea d'Hisenda per a centrar-se en els 10 mesos restants de legislatura a “consolidar Vila-real de poble a ciutat”. Jesús Madrigal, regidor de Serveis Públics, assumirà la taverna d'Hisenda, Contractació i Governació i prendrà el relleu de l'alcalde.

“Xus Madrigal m'ha demostrat que ha aprés molt de l'Ajuntament i de la Casa. Tinc plena confiança, és un home que es fa moltes preguntes i escolta”, confessa Benlloch. A més, l'alcalde recalca que aquesta decisió no afectarà l'àrea de Serveis Públics que actualment dirigeix Madrigal. “No ens oblidem de Serveis Públics, ja s'han estabilitzat i millorat a través de contractes molt potents. Les zones verdes, rotondes i el Termet estan millor que mai. A més, l'1 d'agost se signarà el contracte amb l'empresa nova de fems i canviarem tots els contenidors”.

José Benlloch ha ressaltat que la situació que viu l'Ajuntament de Vila-real actualment és “molt complicada”, assenyalant com a focus principal el deute de milions que l'administració acumula dels anys de governança del Partit Popular. “En 2020 va arribar la pandèmia de Covid-19, que aquesta crisi continua durant dos anys després. Quan anàvem millorant va arribar la guerra d'Ucraïna i amb ella la inflació i pujada en la llum i el gas”, afig Benlloch. “Els jutjats es van paralitzar per la pandèmia i es va produir un retard en el dictamen de sentències, que estan arribant ara en forma de tsunami. En aquests mesos tenim 12-13 que gestionar, que superen el milió i mig d'euros”, explica Benlloch.

A causa d'aquesta situació, l'alcalde ha hagut de prendre la decisió d'abandonar la Regiduría d'Hisenda per a centrar-se en altres responsabilitats. Entre elles, recuperar econòmicament la ciutat després de la Covid-19, per la qual cosa Benlloch ha confirmat que mantindrà el seu càrrec com a regidor d'Economia, sent així l'única regiduría al seu càrrec. “Gestionar la nova crisi d'ucraïnesa, marcant prioritats i reduir endeutament per a preparar-nos al futur i gestionar el tsunami de sentències, començant per negociacions i veient d'on traure recursos sense endeutar més la ciutat”, són unes altres de les obligacions en les quals Benlloch ha destacat que se centrarà.

Benlloch, ha volgut esmentar l'Agenda Urbana per a dissenyar i impulsar la Vila-real del Segle XXI. “La dificultat no és obtindre els fons, si no com gestionar-los. Per això em centraré especialment en aquests projectes”, aclareix l'alcalde.

“Em vaig marcar 10 objectius que complir, dels quals he complit huit. Però he de gestionar altres coses que no són del dia a dia a nivell local”, afig Benlloch. Entre els objectius que la Regidoría d'Hisenda ha aconseguit es troba l'ampliació de places, la modernització de l'ordenança fiscal per a les bonificacions i la millora del pagament a proveïdors dins dels 30 dies.

Així doncs, les tasques entre les quals es troba el plantege de projectes i l'aprovació d'aquests recauran únicament en Xus Madrigal. Ana Vicents, qui s'encarregava d'aquesta tasca, que l'alcalde posteriorment aprovava i signava, estarà dedicada únicament a l'àrea de Joventut. “Tenim dades que espanten, de psicòlegs i psiquiatres, ja que la pandèmia ha passat factura, principalment a aquest sector. Estem preparant iniciatives per a escoltar-los, i si tot va bé, convocar-los perquè participe en l'Agenda Urbana”, conclou Benlloch.