Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 19:48

Vila-real adquirirà els terrenys de la fundació Dolores Garcia a cost zero

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

Es construirà una nova residència per a discapacitats amb l'objectiu de multiplicar per dos els serveis que s'estàn prestant en estos moments

Este matí l'acalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat en la seua visita al barri del Nou Crist del Calvari, que s'enmarca dins de la campanya Alcalde al barri, que l'Ajuntament adquirirà els terrenys de l'antiga Dolores Garcia, un total de 7600 m2, dins del plan Convivint de la Generalitat Valenciana per a construir una nova residència de discapacitats i un nou centre ocupacional en la ciutat.

D'esta manera, es multiplicarà per dos els serveis que s'estàn prestant en estos moments a la carretera d'Onda, que s'han quedat xicotets amb llargues llistes d'espera, creat fa 30 anys. 

Per al Pla Convivint s'han pactat i consignat amb la Generalitat al voltant de 25 milions d'euros entre els que es completaran diferents infraestructures. Com el punt de trobada familiar en l'estacioneta, la construcció de la nova residència d'ancians, de la residència psíquica i teràpia ocupacional. 

"El format d'alcalde al barri es basa de reunir-se amb les associacions i els veïns. El barri Crist del Calvari, no hem parat de pensar a pesar de totes les dificultats dels últims anys per a millorar i atendre a les seues necessitats", ha enunciat Benlloch. L'alcalde ha recordat que el barri té problemes d'aparcament, però s'han creat 200 places d'aparcament en els últims anys. A més, amb les obres de l'estadi de la Ceràmica es van a guanyar 3000 metres de via pública.

Obres de l'estadi de la Ceràmica que van a generar una revalorització de l'entorn i una transformació urbanística, que passa de tindre de tindre uns 2000 m2 de plaça pública junt a la plaça del llaurador a tindre 5000m2 en total, per a que es generen nous servicis i nous comerços. 

Posiblemente tocará llevar algunas places de aparcament, però hi ha un plan b i es que a la vegada es generarà un parking de més de 250 places que permitirà generar un entorn per a la realització d'activitats.