viernes, 21 de enero, 2022  |  

- 30 julio, 2014 -

El portaveu local de Compromís per Castelló ha considerat ben significatiu que el PP rebutge propostes de Compromís en la línia de millorar la...

El portaveu local de Compromís per Castelló ha considerat ben significatiu que el PP rebutge propostes de Compromís en la línia de millorar la qualitat democràtica o de reprovar els càrrecs públics que han tingut conductes delictives.

Castellón Información

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha recordat que “el PP ha vetat dues declaracions institucionals que vam presentar a l’Ajuntament de Castelló, totes dues en la línia de la regeneració democràtica i la dignificació de la política, deixant ben clar que una cosa és parlar de regeneració i altra de molt diferent, practicar-la”.

Vicent Marzà ha explicat que “d’una banda plantejàvem que l’Ajuntament es pronunciara a favor de la il•legalització dels partits que hagen estat condemnats per finançament il•legal o delicte electoral. La Llei de Partits no ens agrada, però menys ens agrada que alguns partits facen trampes amb els diners de tots i que queden impunes”.

En la mateixa declaració Compromís també va demanar “qüestions com ara fer desaparéixer la figura de l’aforat, suprimir les diputacions provincials, convertir el Senat en una cambra de representació territorial, introduir les llistes obertes, reduir de 50.000 a 25.000 el número de signatures necessàries per a exercir la Iniciativa Legislativa Popular. Mesures per a facilitar la democràcia directa, mesures de regeneració que el PP ha rebutjat”.

El portaveu local de Compromís també ha apuntat que “per part del PP també s’ha vetat la nostra declaració institucional en la qual demanàvem condemnar totes les actuacions dutes a terme per part de Carlos Fabra Carreras les quals, durant els darrers anys, han vulnerat el Codi de Bon Govern de l’Ajuntament, han atemptat contra la més bàsica ètica política, i que ara han culminat amb una sentència de presó per delicte fiscal. Carlos Fabra va cometre delicte fiscal mentre era regidor, i va incomplir almenys cinc del set punts del Codi de Bon Govern del consistori. Ara, els seus companys de partit que durant anys li van donar suport, callen davant de la vergonya que representa, per a la institució, la seua condemna. Aquesta és la regeneració política que predica el PP”.

Whatsapp Telegram