sábado, 31 de octubre, 2020  |  
L’UJI es prepara per a l’inici del nou curs acadèmic amb nova organització d’horaris i un protocol de seguretat L’UJI es prepara per a l’inici del nou curs acadèmic amb nova organització d’horaris i un protocol de seguretat

- 15 septiembre, 2020 -

Alguns estudiants han d'acudir a la universitat per tan sols una classe al dia L’UJI es prepara per a l’inici del nou curs acadèmic amb nova organització d’horaris i un protocol de seguretat

Alguns estudiants han d’acudir a la universitat per tan sols una classe al dia

Aicha K.Herrando/ Castellón Información

A pocs dies d’iniciar el curs acadèmic la Universitat Jaume I dona a poc a poc respostes als milers d’estudiants que esperen l’inici de les classes. El pròxim 25 de setembre és el torn dels alumnes de primer any i tres dies més tard, el 28 de setembre serà el torn dels veterans.

En el Sistema d’Informació Acadèmica (SIA) cada estudiant pot trobar la guia docent adaptada a la nova situació provocada per la Covid-19. En aquesta guia poden trobar la metodologia didàctica de cada assignatura i comprovar si s’impartirà de manera presencial o en línia. I encara que moltes de les matèries aposten per dividir el contingut i impartir la teoria de manera online i la pràctica de manera presencial, la qual cosa escurça els dies en què els estudiants han d’acudir a la universitat, són moltes les assignatures que impartiran tot el seu contingut presencialment.

De fet, com confirma Mar Piera, estudiant del doble grau de Publicitat i Relacions Públiques, dels cinc dies que té classes, ha d’assistir a la universitat quatre d’ells arribant a acudir a l’UJI per a tan sols una classe al dia. Això ha provocat gran preocupació i molèstia per part dels estudiants que veuen com l’organització ha fallat en alguns graus. Uns altres, no obstant això, com els alumnes d’últim curs de Periodisme acudeixen tan sols dos dels tres dies en què tenen classe.

calendario UJI 2020-21

L’UJI, que aquest any ha aconseguit un 88,87% d’ocupació en primera convocatòria per als nous estudiants, ha modificat també tot el seu calendari acadèmic i per primera vegada, retarda la temporada d’exàmens tant de gener com de juny, alguna cosa que ha agradat a molts estudiants que creen que gaudiran més de les seues vacances de nadal. Per tant, el període d’avaluació final del primer semestre serà del 19 al 3 de febrer de 2021 i el segon semestre s’iniciarà el 4 de febrer. L’avaluació final del segon semestre, serà del 31 de maig al 15 de juny i l’avaluació de la segona convocatòria començarà el 21 de juny i finalitzarà el 14 de juliol.

Protocol Covid-19

La Universitat Jaume I, tal com es va publicar dies anteriors a Castelló Informació, ha elaborat un protocol especial per a casos sospitosos de patir coronavirus, la qual cosa tranquil·litza als estudiants i famílies.

A més, d’aquest protocol contemplat per la universitat castellonenca, també es restringeix i es condicionen l’ús de les aules com per exemple:

  • Es limitarà al 50% l’aforament de les aules universitàries en assignatures o grups amb méPrimer dia UVs de 15 alumnes, garantint almenys una separació d’1 metre. Quan la separació siga inferior a 2 metres serà obligatòria la utilització de mascaretes. També serà obligatòria en el cas que les autoritats sanitàries obliguen a l’ús d’aquestes en llocs públics o en centres educatius.
  • L’assistència als laboratoris docents per a la realització de les pràctiques es limitarà a un màxim de 30 alumnes.
  • S’intentarà assegurar que el professorat es trobe a una distància de l’alumnat almenys de 2 metres. En el cas que no puga garantir-se serà obligatòria la utilització de mascareta.
  • S’escalonarà l’hora de començament de les classes presencials per grups de titul
  • S’aplicaran totes les mesures de protecció, neteja i desinfecció, i els protocols per a la detecció i traçabilitat d’afectats vigents en cada moment, recomanats per les autoritats sanitàries, pel comissionat per a l’Adaptació de la Universitat a la Nova Normalitat i per l’Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental.

L’accés a les respectives facultats és un dels punts que més preocupa els estudiants que esperen que situacions com la viscuda en el primer dia de classes de la Universitat de València no es repetisca el pròxim 28 en la Universitat Jaume I i es puguen evitar les aglomeracions que tant s’han evitat durant els mesos de la ‘nova normalitat’.

Google+
Whatsapp Telegram