Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 19:04

El primer enviament amb roba, medicaments i menjar d'Almenara ja està camí d’Ucraïna

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

Continuaran oberts els punts de recollida a l'Ajuntament i al Poliesportiu Municipal per a continuar col·laborant en noves iniciatives

Castellón Información

Aquest matí ha partit cap a Ucraïna el primer enviament solidari i humanitari amb roba, medicaments i menjar impulsat per El Periódico de Aquí i al qual s'ha adherit l'Ajuntament d'Almenara. En aquesta caravana estan la gran quantitat de roba i medicaments donats pels veïns i veïnes d'Almenara en tan sols 24 hores. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que "estic molt orgullosa de la resposta dels veïns i veïnes d'Almenara als qui vull donar les gràcies per ser una vegada més un gran exemple de solidaritat".

Els punts de recollida de roba i medicaments establits a l'Ajuntament d'Almenara, al matí, i en el Poliesportiu Municipal, a la vesprada, continuaran oberts i operatius. L'Ajuntament d'Almenara té previst participar en altres iniciatives institucionals (FVMP i Generalitat Valenciana) o bé amb empreses, entitats i organitzacions no governamentals per a fer arribar la roba i medicaments a les persones necessitades.

De fet, l'Ajuntament d'Almenara, segons ha informat l'alcaldessa, està a l'espera "que s'articule amb el consolat d'Ucraïna tot el procés per a l'ajuda humanitària quant a les necessitats" segons "ens informen des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Generalitat Valenciana per a poder realitzar activitats i accions més concretes". També s'està perfilant des de la FVMP i la Generalitat tot el vinculat a l'acolliment de refugiats, tant de menors no acompanyats o de menors acompanyats, així com de la Xarxa de Ciutats d'Acolliment que es reactiva. Per tant, segons ha explicat Pérez, "estem a l'espera que ens concreten els procediments per a canalitzar tota la solidaritat del poble d'Almenara".