martes, 24 de mayo, 2022  |  
Suera estrena l’Ecoparc Mòbil que permetrà una millora en la recollida selectiva i segura de deixalles Suera estrena l’Ecoparc Mòbil que permetrà una millora en la recollida selectiva i segura de deixalles

- 4 junio, 2021 -

Una vegada al mes s’instal·larà a l’esplanada de la Font Seca on el veïnat del municipi podrà depositar bateries, aparells elèctrics o càpsules de... Suera estrena l’Ecoparc Mòbil que permetrà una millora en la recollida selectiva i segura de deixalles

Una vegada al mes s’instal·larà a l’esplanada de la Font Seca on el veïnat del municipi podrà depositar bateries, aparells elèctrics o càpsules de café 

Castellón Informació

Suera ha estrenat hui l’ecoparc mòbil, una iniciativa promoguda pel Consorci de Residus C2, Reciplasa i ferrovial, que un dimarts al mes estarà disponible per depositar els residus. Aquest punt permetrà una millora en la recollida selectiva i segura de deixalles com bateries, aparells elèctrics o càpsules de café per al seu reciclatge i evitarà al veïnat haver de traslladar-se fins a l’ecoparc d’Onda.

Cal recordar que el consorci C2 és l’agrupació encarregada de gestionar els residus de la meitat de la província de Castelló i que dóna servei a 336.000 persones de 46 municipis.

“Aquest nou servei convertirà Suera en un poble més nét, sostenible i compromés amb el Medi Ambient”, ha manifestat l’alcalde de Suera, José Martí, durant l’acte de presentació. A l’esdeveniment també ha assistit el diputat provincial del Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge i president del consorci C2, Ignasi García, el vicepresident de Reciplasa, Salva Aguilella, el president de la Mancomunitat Espadà-Millars i alcalde de Tales, Vicente Juan Prades, i el regidor de Medi Ambient de Suera, Marc Montoliu.

Martí ha agraït Reciplasa i a Conselleria que els pobles menuts puguen tenir per fi aquest servei de proximitat

L’alcalde i regidor juntament amb el president de la Mancomunitat han sigut els primers usuaris a depositar residus en l’ecoparc mòbil. Martí i Prades han reiterat que aquest servei ha sigut un “anhel dels nostres pobles i una reivindicació de la Mancomunitat” des del meu temps de Martí al capdavant d’ella. Per al regidor de Medi Ambient augmentar ampliar els serveis “és sumar comoditats per a veïnes i veïns”.

Suera també es troba dins de la campanya d’educació ambiental ‘Reciclar és cosa nostra. Fem-ho de categoria’ de la Diputació de Castelló, un projecte amb el qual s’estan duent a terme accions de sensibilització dirigides a la ciutadania, negocis, centres educatius, associacions i entitats de la localitat. L’equip d’educadors ambientals a càrrec d’aquesta campanya també han estat presents a l’acte.

Després, l’ecoparc mòbil ha viatjat fins a Betxí on ha rebut una gran quantitat de residus de les veïnes i veïns del municipi.

Martí ha agraït a Reciplasa, al diputat i a la DG de Conselleria la posada en marxa d’un servei de proximitat que “fa molts anys que anem reivindicant els alcaldes dels pobles més menuts, especialment després que s’anul·lara el servei de recollida de RAES. Ara, esperem que la ciutadania l’utilitze i el faça seu i que això contribuïsca a cuidar espais com la Serra d’Espadà”, ha desitjat el president de la Diputació.

Garcia, per la seua banda, assegura que “posar en marxa el pla de gestió d’ecoparcs ha sigut un dels nostres grans reptes”. “Es tracta d’una iniciativa que fa molt de temps que estem planificant i que, per fi, pot veure la llum”, celebra. A més, remarca, “els ecoparcs mòbils tenen una capacitat major que els fixes i, a més, resulta més còmode i senzill per a la gent”.

Per a Aguilella, es tracta d’un pas “important per als municipis més menuts, ja que quasi totes les localitats grans compten amb punts de reciclatge fixos”. A més, afig, “l’ecoparc mòbil és una forma d’apropar els serveis mediambientals i de facilitar el reciclatge als veïns i veïnes de la província, ja visquen a un poble menut o a un més gran”.

En definitiva, tal com explica Garcia, “les pantalles d’ordinador que no s’utilitzen, les piles esgotades, l’oli brut i la resta de residus que no van als contenidors habituals no acabaran al medi ambient”. Un argument que ha reforçat Piquer, dient que “cal fer valdre aquest servei, ja que salva moltes tones d’aquests tipus de residus que no poden anar barrejats amb la fracció de la resta pels seus components perillosos i que, separats en origen, són 100% aprofitables”, assegura.

El servei visitarà pròximament diversos pobles de més de 100.000 habitants de la zona centre periòdicament per tal que els i les habitants puguen reciclar correctament els seus residus. Pot consultar-se el calendari amb totes les parades i l’horari de l’ecoparc mòbil a cada poble a la pàgina web de Reciplasa.

Whatsapp Telegram