Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

S’obre al públic la renovada avinguda Castelló d’Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

La intervenció, cofinançada amb Europa y per valor de 620.000 euros, ha millorat accessibilitat i inundacions a la zona

L’Ajuntament d’Almassora ha obert al trànsit l’avinguda Castelló després d’invertir 619.762 euros cofinançats al 50% entre els fons FEDER de la Unió Europea i el consistori. La intervenció encara precisa dels últims detalls com l’aportació de jardineria, però l’equip de govern ha decidit posar en marxa el vial ja que és una de les avingudes més transcorregudes del municipi. L’actuació ha permés millorar l’accessibilitat de la zona, a més de solucionar un dels problemes més demandats pel veïnat amb les inundacions.

Els treballs, iniciats a l’agost de l’any passat per l’empresa adjudicatària Ravi Obres Transports i Excavacions SL, han transformat l’avinguda Castelló i han modificat la circulació del trànsit ja que el vial ara únicament compta amb un sentit. La remodelació del carrer Sant Ferran en la pròxima legislatura permetrà unificar l’arribada a Almassora mitjançant aquest vial en un únic sentit de trànsit que el convertirà en una de les principals artèries d’entrada al municipi.

Les obres han inclòs aquesta setmana l’eliminació del cordó d’aparcament annex a la plaça Santa Isabel per a millorar la visibilitat en la circulació del trànsit d’aquest espai. A més, els tècnics del consistori, després de les peticions veïnals i dels establiments hostalers de la zona, tenen prevista la instal·lació de guals perquè els conductors no puguen excedir la seua velocitat a més dels passos de vianants ja existents. La parada de taxis també s’ha desplaçat uns metres.

En aquest sentit, un dels majors objectius de la remodelació, fixats a la signatura adjudicatària per part del plec tècnic, va ser la implantació d’un depòsit enterrat en l’aparcament que recollirà l’escolament superficial i la filtrarà parcialment al subsol. El consistori atén d’aquesta manera les sol·licituds recollides en el Dia del Veí celebrat en aquesta zona i compte des de ja amb un sistema de drenatge sostenible.

Per part seua, la remodelació ha incorporat la renovació de la xarxa de residuals i de proveïment i una millora de l’enllumenat públic. El projecte ha ampliat les zones de trànsit per als vianants en eixamplar la vorera i deixar un sentit de circulació amb un carril. L’aparcament combina estacionament en bateria i en cordó en funció de les característiques de cada tram del carrer. La senyalització de la zona també ha patit modificacions.

Finalment, els treballs han permés reordenar la calçada amb millores per als vianants, carros de bebé i de la compra i cadires de rodes. Pròximament s’incorporaran zones verdes i un carril bici amb un ample de dos metres per a facilitar la connexió en els accessos i eixides d’Almassora. Finalment, l’empresa ha eliminat les barreres arquitectòniques i ha apostat per l’eficiència en el consum d’aigua en incloure un sistema de reg automatitzat.

Advertisement
Advertisement