Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

La situació econòmica centra la crítica de les penyes de Vila-real en la 59a Cavalcada de festes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

Les factures impagades a l'escola infantil El Solet o l'impacte en les pròpies festes per la falta de solvència del consistori ‘prenen’ l'avinguda Tárrega de Vila-real en el primer diumenge en honor a Sant Pasqual

Les penyes s'han ‘encebat’ aquesta vesprada amb la situació econòmica de l'Ajuntament de Vila-real en una 59 Cavalcada de festes marcada per les altes temperatures, la participació i l'enginy dels participants. La sàtira ha centrat el tir en aquesta edició de Sant Pasqual en les arques municipals per les dificultats que travessen per a fer front a sentències i factures, així com l'urbanisme que incorpora nous locals de menjar ràpid als afores de la ciutat.

Així, nombroses carrosses desfilen aquesta vesprada per l'avinguda Tárrega, de la Murà i Pius XII amb decorats i disfresses com els de l'escola infantil El Solet, que han recordat les factures impagades als seus empleats fins fa escasses dates. “Si El Solet voleu mantindre, els diners haureu de repartir” o “Diners hi hauran i a la guarderia El Solet no arribaren” han cobert els laterals del vehicle al seu pas per l'avinguda.

També ha tirat d'enginy la penya Fem Festa, que ha recordat el 750 aniversari de la fundació de la ciutat amb una crítica cap a l'estat actual del patrimoni local: “Si Jaume I alçara el cap… desterrat, oblidat i ara bufat”, “la Torre Motxa van restaurar i en una mala lluïda es va quedar” o “Vila-real avança cap a l’època medieval” són alguns dels missatges que han transmés en aquesta edició.

Per part seua, la penya Tibutà també ha fet autocrítica cap a les pròpies agrupacions, a les quals ha acusat d'exigir millores en festes i més activitats quan els propis penyistes moltes vegades recelen d'eixir en la pròpia desfilada d'aquesta vesprada. La figura de la mort a la recerca de la cavalcada ha centrat una carrossa crítica amb la llunyania de la població cap a les tradicions.

La jornada -en la qual no hi ha programació taurina- conclurà a la nit con una nova edició de Vila-real Talent, que se celebrarà a la plaça Major. El Recinte de la Marxa, per la seua banda, ha programat una macrodiscomòbil.