Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 11:05

El Sexenni de Morella protagonista del Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

 

Les festes del Sexenni de Morella tornaran a ser protagonistes durant aquest cap de setmana. La localitat alacantina de l’Alfàs del Pi ha triat la decoració d'un dels carrers de la ciutat dels Ports per engalanar la 25a edició del seu festival de cinema. A més, els veïns del carrer Juliàn Prats, conegut com la Font, també han tapissat alguna figura nova i el cartell oficial i no es perdran aquesta cita. Tot aquest treball formarà part de l'exposició "El Sexenni, 1 carrer de cine", que es podrà visitar fins que concloga el certamen, el proper 14 de juliol.

El proper dissabte partirà l'expedició morellana cap a la ciutat alacantina, amb els veïns d'aquest carrer, als quals acompanyarà l'alcalde Rhamsés Ripollés. Serà a la nit quan s'oficialitze la inauguració de l'exposició, que tornarà a mostrar les figures en tres dimensions elaborats a base de paper arrissat, que és una tècnica artesanal única i espectacular que es pot gaudir a Morella cada sis anys.

La regidora de turisme de l'Ajuntament de Morella, Maria Rallo, explica que "el Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi és una bona oportunitat per promocionar les nostres principals festes i la nostra localitat, ja que tornarem a promocionar l'interior de Castelló en una de les zones de la Comunitat Valenciana que rep un major nombre de turistes, especialment internacionals". Cal recordar que Morella també té una habitació dedicada a l'Hotel Villa Venecia de Benidorm, que està molt pròxim a l'Alfàs del Pi. A més, Rallo destaca "el compromís dels veïns de la nostra ciutat en la promoció turística, ja que no només han cedit el material per a l'exposició, sinó que s'han posat a treballar per ensenyar el treball que es realitza en el Sexenni als assistents al Festival de Cinema". Per això, ha agraït aquest esforç que servirà per donar a conèixer aquestes laborioses tècniques de decoració que es realitzen a Morella cada sis anys.

El Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi és un dels més importants que se celebren a la Comunitat Valenciana. En els últims anys, molts certàmens d'aquest tipus s'han deixat d'organitzar, mentre que el de la localitat alacantina arriba ja als 25 anys. En aquest té una gran importància el concurs de curtmetratges, encara que durant els deu dies que dura, es poden gaudir de pel·lícules de diferents gèneres.