Noticias Castellón
viernes, 09 de junio del 2023 | Última actualización: 02:49

Seleccionats els 12 participans del LV Certamen Internacional Francisco Tárrega de Benicàssim

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

Els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’, el dijous 1 de setembre a les 20.00 hores

Després de dues jornades de preselecció a l’Espai de la Música Mestre Vila de Benicàssim, el jurat del LV Certamen Internacional Francisco Tárrega ja ha seleccionat als dotze concursants que passen a les sessions.

Dels 17 joves participants procedents d’11 nacionalitats, els triats sónAusiàs Parejo, Marco Piperno, Álvaro Toscano, Deion Cho, Carlo Curatolo, Javier García, Luis Guevara, Igor Klokov, Jaemin Lim, Luka Lovrekovic, Andrés Madariaga i Sohta Nakabayashi.

El Director del Certamen, José Manuel Morales, ha sigut l’encarregat de comunicar la decisió del jurat que per a la present edició està conformat per guanyadors que abasten totes les dècades de la història del Certamen: Ricardo Iznaola (els Estats Units) guanyador en 1969 i 1971; l’italià Claudio Marcotulli que es va alçar amb el guardó en 1984; el músic de Bòsnia i Hercegovina (guanyador en 1995), Denis Azabagic; el croat Dejan Ivanovic (guanyador en 2001); l’espanyol David Martínez (guanyador en 2004); Domenico Mottola (Itàlia) que va guanyar el Certamen en el 2019 i, finalment, el guanyador de l’última edició, l’ucraïnés Marko Topchii. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha destacat la importància del jurat qualificador “que, al costat dels joves candidats procedents d’11 nacionalitats diferents, afermen el reconegut prestigi internacional del certamen de guitarra més veterà d’Europa”.

Les sessions oficials del LV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega començaran el dilluns 29 d’agost en el Teatre Municipal a les 22.00 hores i continuaran el dimarts 30 i dimecres 31 a la mateixa hora. L’entrada és gratuïta. Durant la fase de preselecció, els concursants interpretaran un repertori de lliure elecció que comprendrà obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouran “Rosita” i “La Mariposa” de Francisco Tárrega.

I, abans de l’inici de les sessions, el programa del Certamen continuarà demà diumenge amb el concert-presentació del CD del guanyador de la LIV edició, Marko Topchii, i que tindràlloc en Vila Elisa a les 20.00 hores.

Els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’, el dijous 1 de setembre a les 20.00 hores, on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com a Vila Elisa. Finalment, el divendres 2 de setembre se celebrarà la Final, en el Teatre Municipal a partir de les 22.00 hores, i els concursants estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Castelló sota la direcció de Salvador Sebastiá.