Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 22:29

Benicàssim inicia aquest cap de setmana la preselecció del LV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’, el dijous 1 de setembre a les 20.00 hores

Benicàssim ha donat inici al LV Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega amb la preselecció. L’Espai de la Música Mestre Vila ha acollit aquest matí la primera sessió de la fase de preselecció en la qual els 17 joves candidats realitzen les seues interpretacions davant un jurat molt especial, conformat per guanyadors que abasten totes les dècades de la història del Certamen.

Així, el jurat per a la present edició està conformat per Ricardo Iznaola (els Estats Units) guanyador en 1969 i 1971; l’italià Claudio Marcotulli que es va alçar amb el guardó en 1984; el músic de Bòsnia i Hercegovina (guanyador en 1995), Denis Azabagic; el croat Dejan Ivanovic (guanyador en 2001); l’espanyol David Martínez (guanyador en 2004); Domenico Mottola (Itàlia) que va guanyar el Certamen en el 2019 i, finalment, el guanyador de l’última edició, l’ucraïnés Marko Topchii.

Durant la fase de preselecció que continuarà demà dissabte al matí, els concursants interpreten un repertori de lliure elecció que comprén obres de diferents estils i en el qual, necessàriament, s’inclouen “Rosita” i “La Mariposa” de Francisco Tárrega. Després de les audicions de tots els candidats, el jurat deliberarà i donarà a conéixer els dotze joves que passaran a les sessions que es desenvoluparan el dilluns 29, dimarts 30 i dimecres 31 en el Teatre Municipal. A més d’això, la programació també contempla el concert-presentació del CD del guanyador de la LIV edició, Marko Topchii, i que tindrà lloc en Vila Elisa el diumenge 28 a les 20.00 hores.

Els guitarristes que intervinguen en les sessions i no passen a la final, participaran en el concert del ‘Dia Tárrega’, el dijous 1 de setembre a les 20.00 hores, on interpretaran, principalment, xicotetes peces del Mestre Tárrega en un marc incomparable com a Vila Elisa. Finalment, el divendres 2 de setembre se celebrarà la Final, en el Teatre Municipal a partir de les 22.00 hores, i els concursants estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Castelló sota la direcció de Salvador Sebastiá.