lunes, 17 de enero, 2022  |  

- 28 febrero, 2020 -

La programació s'iniciarà el 4 de març amb un recorregut interactiu amb el títol, ‘Descobrint algunes dones de la història de Castelló’

La programació s’iniciarà el dimecres, dia 4 de març amb un recorregut interactiu amb el títol, ‘Descobrint algunes dones de la història de Castelló’

Castellón Información

cartell Santa MagdalenaL’Ajuntament de Santa Magdalena, a través del departament de Serveis Socials, ha donat a conèixer els actes de la II Setmana de la dona, amb un bon nombre d’activitats que se celebraran entre el 4 i el 8 de març.

La programació s’iniciarà el dimecres, dia 4 de març, a les 18h, a l’Auditori Municipal, amb un recorregut interactiu amb el títol, ‘Descobrint algunes dones de la història de Castelló’. En finalitzar es realitzarà un photocall feminista. Es tracta d’una activitat que compta amb la col•laboració del Centre dona Rural Sant Mateu.

El dijous, 5 de març, a les 17.30h, l’alumnat de la Ludoteca Municipal i de les activitats extraescolars del CEIP Albert Selma, penjarà un llaç commemoratiu i una pancarta del Dia de la Dona, a la façana de l’Ajuntament i realitzarà una activitat col•laborativa amb totes la persones, que assistisquen a la plaça Espanya.

Pel que fa al divendres, 6 de març, a les 12h es procedirà a la lectura del manifest del Dia de la Dona, mentre que el dissabte, 7 de març, a les 18.30h, a l’Auditori Municipal la companyia de teatre, Xarop, representarà l’obra, “l´Avar”, dirigida a un públic familiar. Es tracta d’una representació en la qual es ressalta el poder transformador del pensament feminista en un món capitalista, regit per l’economia del patriarcat.

El programa d’actes es tancarà el diumenge, 8 de març, amb la II Marxa Senderista ‘Salut i Natura’, organitzada pel Parc Natural de la Serra d´Irta i que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alcalá de Xivert-Alcossebre. La marxa es realitzarà entre els castells de Xivert i Polpís i té una duració de 6 hores, amb un recorregut de 17 km. A les 7.30h. tindrà lloc la concentració de participants en el CESAL d’Alcalá de Xivert, on es degustarà café i pastes típiques. A les 8h es procedirà a la lectura del manifest del Dia de la Dona i es realitzarà l’eixida cap als dos castells. Sobre les 14h, aproximadamentestà prevista l’arribada de la marxa a Santa Magdalena, on un autobús portarà de tornada als participants fins a Alcalá.

Les inscripcions per a participar en aquesta marxa es poden realitzarals Ajuntaments de Santa Magdalena i Alcalá i a través del telèfon del Parc Natural de la Serra d´Irta 679 19 63 98. Es recomana l’ús de calçatcòmode, roba esportiva, crema solar. L’esmorzar és a càrrec dels participants.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, explica que: “en la línia que ja vam iniciar l’any passat, hem programat una setmanadedicada a la dona, en la qualhembuscat la implicació de totselssectors de la població, amb un objectiu comú buscar la igualtat real entre homes i dones i conscienciar a la població amb tota la problemàtica relacionada amb la dona”.

Whatsapp Telegram