Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:25

Romeria de fe a Santa Quitèria a Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Milers de participants han abarrotat, des de primera hora del matí, el paratge per a traslladar a la patrona al nucli urbà de la localitat

La Romeria a Santa Quitèria en Almassora ha reunit hui milers de persones en el paratge natural per a complir amb la tradició i acompanyar a la patrona fins al nucli urbà com a preludi de les festes en el seu honor. La reina, Elena Portalés Montañana, i la seua cort d’honor han encapçalat una comitiva que ha partit de l’església de la Nativitat passades les nou del matí i que tornarà amb la imatge a coll aquesta vesprada.

Milers de romers s’han citat a primera hora amb mocador roig al coll i cinta commemorativa en un matí assolellat però frija als peus del campanar. Acompanyada pel rector Juan Ángel Tapiador i la mantenidora, Ana Portalés, la primera edil, Merche Galí, ha flanquejat al costat de la corporació municipal als representants de les festes, abillats amb indumentària tradicional.

La música dels Gols i els trets de carcasses han anunciat l’avanç d’una multitudinària romeria que ha aconseguit el passeig de Santa Quitèria més d’una hora després. La Junta Local de Festes ha repartit rotllos d’anís i mistela als participants, que s’han distribuït en el marge del riu, a l’esplanada del passeig i en la pròpia ermita per a tocar la campana, com a marca el costum.

Al migdia ha tingut lloc la missa amb una ermita plena de fidels mentre els més xicotets gaudien de la jornada festiva entre les parades de venda ambulant i els matalassets inflables instal·lats a l’esquena del temple. En finalitzar, el jurat ha entregat els premis del concurs de carros engalanats. La penya La Kalaña s’ha alçat amb el triomf absolut, seguida per La Katraz i, en tercer lloc, El Jaleo.

Les dames Joana Adsuara Reolid i Carla Escuder Ibáñez i els cavallers Adrián Campos Campillo i Dean Curic Vega han iniciat el repartiment d’arròs de la paella multitudinària al costat de la reina de les festes. Al voltant de 3.000 persones han recollit la seua ració per a compartir el menjar de la Romeria en companyia d’amics i familiars.

La jornada culminarà a partir de les sis de la vesprada amb la baixada a coll de la patrona fins a l’església de San José. Al seu pas s’encendran les tradicionals fogueres. D’allí partirà, la processó fins a aconseguir el convent, on la imatge quedarà instal·lada fins a la vesprada del diumenge 21, coincidint amb el trasllat i ofrena de flors en el seu honor.