Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 00:51

El Pregó anuncia les festes de Santa Quitèria a Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

Fins a 22 carrosses, inclosos tots els col·legis i escoles infantils, formen la desfilada

La cavalcada del Pregó anunciador de les festes de Santa Quitèria ha discorregut hui pels carrers d’Almassora amb un increment de carrosses respecte a l’any anterior fins a aconseguir les 22. A la desfilada llarga han participat clubs esportius, escoles infantils, col·legis, grups de danses i folklore tradicional, a més de la carrossa amb la reina, Elena Portalés Montañana, i la seua cort d’honor.

Com de costum, la cavalcada ha partit de la confluència de l’avinguda José Ortiz amb Boqueres per a aconseguir el carrer Sant Lluís precedida del so de Tambors de Passió, que en aquesta ocasió estaran acompanyats per altres agrupacions de tamboriners d’Espanya. Els grups d’animació han obert passe a les carrosses destinades al públic infantil, en les quals seran presents Bres, Sol Solet i escola infantil Sant Josep.

El Pregó d’Almassora també ha comptat amb l’exhibició del Santa Quitèria Club Patí i les carrosses dels sis col·legis: Germans Ochando, Les Boqueres, Regina Violant, Santa Quitèria, Riu Millars i Cardenal Cisneros. En aquesta ocasió han estat flanquejades per batukaca Batukayra, Splai Teatre i la carrossa de My Dreams Danse Studio by Kimberly Delgado. Li seguirà la del Atlètic Bàsquet Almassora, que se suma en aquesta edició amb un altre vehicle.

La desfilada anunciadora de les festes patronals també ja comptat amb Lluïsos Almassora, l’acadèmia DeArte by Jenny Marsó, Scouts Tramuntana i la Escola de Música Mestre Agut Manrique en carrossa, que s’han intercalat amb animació i el grup de batukada de la pròpia escola i Club Patí Piruetes.

L’últim tram de la desfilada ha estat reservat a l’apartat històric, amb les agrupacions de moros i cristians acompanyats per la música de dolçaina i tabal, que en aquesta ocasió suma a l’associació cultural La Nova Escola. L’associació cultural El Torrelló ha participat amb els ‘cabuts’ habituals, incorporant les figures de Pere Cornell i La Molineta.

També han interpretat les danses tradicionals abans d’obrir passe a la carrossa amb la caldera, els clarins i el pregoner, que recitarà els versos a l’alcaldessa, Merche Galí, sota la tribuna d’autoritats instal·lada al carrer Trinidad. La carrossa de la reina, Elena Portalés Montañana, i la seua cort d’honor ha tancat la desfilada seguida per la UIM La Esmeralda.

Al tancament del Pregó s’ha procedit a la inauguració d’exposicions amb la qual la JLF ha tancat la jornada, vespra de la romeria a Santa Quitèria.