jueves, 26 de mayo, 2022  |  
Reciplasa licita l’explotació d’un ecoparc mòbil per a millorar la recollida selectiva en origen Reciplasa licita l’explotació d’un ecoparc mòbil per a millorar la recollida selectiva en origen

- 20 enero, 2021 -

L'empresa pública ha posat a licitació pública amb un pressupost de 385.968 euros l'explotació durant dos anys Reciplasa licita l’explotació d’un ecoparc mòbil per a millorar la recollida selectiva en origen

L’empresa pública ha posat a licitació pública amb un pressupost de 385.968 euros l’explotació durant dos anys

Castellón Información

L’empresa pública per a la gestió dels residus en la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha posat a licitació pública amb un pressupost de 385.968 euros l’explotació durant dos anys d’un ecoparc mòbil que donarà servei als municipis del consorci zonal C2 i que pretén fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics. Així, el president Ignasi Garcia, explica que “posarem en funcionament un ecoparc mòbil perquè el servei d’ecoparcs arribe als 46 municipis del consorci i que done servei als 330.000 ciutadans. Ha sigut un llarg temps de gestions per a poder arribar a aquesta licitació i una vegada adjudicat aquest servei, l’empresa dissenyarà un pla per a visitar aquests municipis. Quant a empresa pública, tenim un gran repte que és posar en marxa un pla d’ecoparcs i aquest és un primer pas molt important”.

La instal·lació, que ja va ser adquirida en el seu moment, està preparada per a admetre residus urbans o municipals contemplats en la Llei de Residus de la Comunitat Valenciana, exceptuant la poda i els voluminosos per una qüestió d’espai. Així mateix, compta amb un sistema informàtic i de pesatge integrat i tecnologia solar per al seu funcionament. El contracte per a la seua gestió serà adjudicat per dos anys amb la possibilitat de prorrogar-se dos anys més i s’haurà de prestar servei durant 40 hores setmanals, incloent dues vesprades setmanals per a aquells municipis més xicotets. Com a regla general, en el calendari de servei, s’establirà una freqüència mínima d’atenció mensual per a aquells municipis de més de 1.300 habitants i cap municipi podrà tindre una freqüència de servei inferior a les sis setmanes.

D’altra banda, el consell d’administració celebrat hui de manera telemàtica s’ha informat els consellers que ja s’ha acordat una cita amb l’alcaldessa d’Onda per a intentar arribar a una solució sobre els terrenys confrontants a la planta de tractament de Reciplasa en la localitat i que són de propietat municipal. Així mateix, l’òrgan directiu també ha rebut un informe sobre la nova fiscalitat associada a l’abocament de residus de la Generalitat Valenciana.

Whatsapp Telegram