Martes, 7 de julio, 2020  |  
El Centre Polifuncional del Grau de Borriana acull una nova jornada sobre el ‘Projecte Lludria’ El Centre Polifuncional del Grau de Borriana acull una nova jornada sobre el ‘Projecte Lludria’

- 21 noviembre, 2019 -

Els voluntaris d'aquest projecte es reparteixen per tota la Comunitat Valenciana El Centre Polifuncional del Grau de Borriana acull una nova jornada sobre el ‘Projecte Lludria’

Els voluntaris d’aquest projecte es reparteixen per tota la Comunitat Valenciana

Castellón Información

El proper 24 de novembre a les 10h al Centre Polifuncional del Grau de Borriana (C/ Mestre Rodrigo, 4), es realitzarà una nova sessió formativa del Projecte Llúdria, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Borriana i la Fundació Limne.

Aquest projecte, coordinat per la Fundació Limne, la Fundació Aigües de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, té com a objectiu donar a conèixer el projecte amb una xerrada informativa sobre el mamífer i el seu rastre, per animar a crear nous grups locals de rastreig d’aquest animal en situació d’amenaça.

Els voluntaris i voluntàries del projecte estan distribuïts per totes les comarques, cartografiant l’actual distribució territorial de la llúdria, que està guanyant territori riu a riu. Les quadrícules d’Alacant i València ja han estat rastrejades i és la zona de Castelló la següent a ser estudiada.

Durant la segona meitat del segle XX, la distribució territorial de l’espècie va començar a mostrar una disminució de la població a nivell nacional, amb especial èmfasi a la zona de l’Est del país. Aquesta reducció d’efectius durant aquest període ha estat associada a diferents causes com la contaminació, la destrucció del seu hàbitat natural, la sobreexplotació, el descens de les preses o l’aïllament poblacional. No obstant això, en aquestes últimes dècades, ha començat a mostrar-se una recuperació significativa.

Aquest projecte servirà per a proposar les necessitats a les quals l’Administració competent en matèria d’aigua i biodiversitat anomena “accions correctores”. El flux d’individus al llarg dels trams fluvials que presenten discontinuïtat ajuden a fomentar la creació d’una infraestructura que consolida la recuperació i l’establiment d’uns nous nuclis poblacionals de llúdries en els rius de la Comunitat Valenciana.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *