Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
jueves, 23 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

El 25 aniversari del Reclam arriba a 12 pobles amb més de 50 actuacions del 2 de novembre al 3 de desembre 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

L’espectacle ‘Resaca’ de Il Maquinario Teatro obrirà la mostra en el Paranimf de l’UJI i la representació de circ ‘Rhümia’ el tancarà al Teatre Municipal Benicàssim 

Castellón Información 

La Universitat Jaume I celebra aquesta tardor el 25 aniversari de la mostra d’arts escèniques Reclam amb una ambiciosa i variada programació del més alt nivell que inclou més de 50 representacions. En l’edició de 2017, que se celebrarà del 2 de novembre al 3 de desembre, participaran les poblacions d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Orpesa, la Vall d’Uixó, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs.

Per a la celebració d’aquest 25 aniversari, el Servei d’Activitats Socioculturals (SASC) de l’UJI -al costat dels ajuntaments participants, la Fundació Caixa Castelló i la Diputació de Castelló- ha realitzat un esforç especial per a tenir la millor programació i oferir creacions del més alt nivell en diferents formats i per a tots els públics.

El vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla, ha explicat en la presentació del Reclam, que presentacio_Reclam_EVR014“aquesta mostra s’ha convertit en un espai de trobada que té com a objectiu acostar la creació escènica al públic i fer-nos reflexionar de forma crítica sobre molts temes d’actualitat social”. Rambla ha expressat el desig de tots els presents que el Reclam puga complir altres 25 anys i ha agraït expressament la labor que du a terme el director del certamen, Toni Valesa, i tot el seu equip. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, també ha agraït el treball que realitza la universitat en apostar per la cultura en majúscules i ha destacat que l’ajuntament ha ampliat la seua col·laboració en aquest certamen. El gerent de la Fundació Caixa Castelló, Alberto Araújo, també ha manifestat que és una satisfacció per a aquesta entitat poder col·laborar en el Reclam i el regidor de Cultura de Vila-real, Eduardo Pérez, ha assegurat que “si no existira el Reclam caldria inventar-ho”.

presentacio_Reclam_EVR010Per la seua banda, Toni Valesa ha detallat que la inauguració oficial de la mostra serà el 3 de novembre amb l’espectacle ‘Resaca’ de Il Maquinario Teatro, en el Paranimf de l’UJI, i finalitzarà el 3 de desembre en el Teatre Municipal Benicàssim amb l’espectacle de circ ‘Rhümia’, de la companyia Rhum & cia. A més, el públic castellonenc podrà gaudir de la dansa de Sol Picó (recent Premi Nacional de Dansa), de Marcos Vargas & Chloé Brûle o d’Alicia Soto; el millor i l’últim de companyies que ja són tot un referent com Yllana, Chévere i Titzina Teatre; un recital poètic musical amb els textos de Mario Benedetti i Sergio Peris-Mencheta; un espectacle homenatge a Miguel Hernández; l’adaptació teatral de l’obra ‘De algún tiempo a esta parte’ de Max Aub; Ana Fernández amb ‘El lunar de Lady Chatterly’; la música d’Eugeni Muriel, La Trocamba Matanusca o Los hijos de la montaña, i molt més.

 

presentacio_Reclam_EVR015Destacar que el Teatre Principal s’ha volgut bolcar amb el 25 aniversari del Reclam i, per primera vegada, inclourà tres dels seus muntatges en la programació: ‘In memoriam, la lleva del biberó’ de la Kompanyia Lliure, el dissabte 4 de novembre; ‘Un tret al cap’de Sala Beckett, el dissabte 18 de novembre i ‘Oskara’, de Kukai Dantza, el dissabte 2 de desembre.

El Reclam s’ha convertit en aquests anys en un espai de trobada que té com a objectiu acostar la creació escènica al públic, programant continguts que incideixen en temes d’actualitat social que es viuen en el dia a dia.

Tota la informació sobre el Reclam, programació i horaris en  www.uji.es

 

Advertisement
Advertisement