miércoles, 19 de enero, 2022  |  
Els Premis Maestrat Viu obren el termini de candidatures per presentar el seu treball en valencià Els Premis Maestrat Viu obren el termini de candidatures per presentar el seu treball en valencià

- 17 febrero, 2017 -

Els guardons tindran lloc el dia 20 de maig en les instalacions de l'Auditori de Sant Mateu Els Premis Maestrat Viu obren el termini de candidatures per presentar el seu treball en valencià

Castellón Información

Avui  els Premis Maestrat Viu obren a la societat el termini per presentar candidatures de persones i col·lectius que hagen destacat pel treball en favor del prestigi de la llengua i de la cultura en valencià, especialment en la comarca del Maestrat. Les propostes es poden fer arribar durant el transcurs d’un mes, entre 18 de febrer i el 18 de març de 2017, al formulari digital habilitat per a l’ocasió (https://goo.gl/forms/NckoEEhW9wt8qpTV2), segons es pot llegir en les bases dels premis. Un format de candidatures populars que col·loca la societat en primer plànol per contribuir a suggerir qui ha de rebre uns guardons que en els darrers anys han distingit les personalitats i els col·lectius més actius del panorama cultural maestratenc.

El lliurament dels Premis Maestrat Viu se celebrarà a Sant Mateu el dia 20 de maig a les 19h en les instal·lacions del nou Auditori inaugurat fa poc més d’un any. En aquesta quarta edició es commemorarà el 70è aniversari de la desaparició del mestre Antoni Porcar Candel (1904-1947), un dels quatre promotors de la Primera Colònia Escolar Valencianista a Sant Pau d’Albocàsser el 1933, i segons l’estudiosa Francesca Vidal Bellés “el mestre que va donar la paraula als infants”. L’acte també comptarà amb espectacles musicals i sorpreses per completar una vetllada que recordarà els orígens fundacionals de la comarca del Maestrat en el VII centenari de la fundació de l’Orde de Montesa (1317-2017).

 Els Premis Maestrat Viu 2017 a partir d’avui s’identificaran a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #PMV17 perquè la societat puga interactuar de manera continuada en l’acte més rellevant de la cultura del Maestrat.

Whatsapp Telegram