Noticias Castellón
sábado, 30 de septiembre del 2023 | Última actualización: 18:03

Pradas invertirà 400 milions per a adquirir 600 vehicles per a 38 línies de transport regular

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Per províncies, Castelló rebrà 100 d’estos vehicles, mentre que Alacant tindrà 240 i els 260 restants correspondran a les línies que operen a la província de València

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el procés de renovació de les concessions de 38 línies de transport regular de passatgers preveurà una inversió de vora 400 milions d’euros per a l’adquisició de 600 autobusos entre models completament elèctrics, híbrids i, en menor mesura, convencionals.

Així s’ha expressat durant la seua intervenció en l’obertura de la jornada “La comunicació de la mobilitat sostenible i del canvi climàtic” organitzada per la Càtedra Vectalia i la Càtedra Aigües d’Alacant de la Universitat d’Alacant que s’ha celebrat este dilluns.

La titular d’Infraestructures ha expressat “la voluntat política del Consell que presidix Carlos Mazón” per a “avançar des de tots els fronts, cap a formes més eficients i eficaces de transport de persones que tinguen el menor impacte possible en el medi ambient”.

En este sentit, ha assegurat que el Consell “assumix el repte que cap dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana manque d’un servei de transport interurbà modern, eficaç, eficient i sostenible”.

Per això, el procés de renovació de les 38 concessions de línies de transport regular que s’està duent a terme ara mateix, “va més enllà d’un mer acte administratiu perquè és una aposta de futur”.

Per províncies, Castelló rebrà 100 d’estos vehicles, mentre que Alacant tindrà 240 i els 260 restants correspondran a les línies que operen a la província de València. Estos autobusos, a més, estaran dotats de sistemes d’ajuda a l’explotació (SAE) que permeten compartir informació en temps real sobre la ubicació del vehicle, aforament i qualsevol altra incidència que permeten millorar el servei.

“Està previst que tot este procés es duga a terme en un termini màxim de dos anys, si bé és la nostra voluntat acurtar-lo en la mesura que siga possible”, ha dit la consellera, qui ha afegit que “mobilitat és sinònim d’oportunitat i per això el motiu que siga responsabilitat de l’Administració facilitar els millors mitjans de transport públic per a la ciutadania i que estos serveis siguen universals, accessibles i, per descomptat, sostenibles”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí